VMBO LIFE College

Mavo+

Wil je de mavo doen met extra uitdaging? Dan bieden wij de MAVO+.

Sport & beweging

Ben je sportief en wil je ook op school met sport bezig zijn? Kies dan voor de Sportmavo! Daar leer je van alles over sport en beweging. Je maakt kennis met verschillende sporten, zoals basketbal, voetbal, klimmen, honkbal, thaiboksen en dans. LIFE College heeft zelf mooie sportvoorzieningen, maar soms maken we ook gebruik van sportlocaties in de omgeving.

Horeca, Food & Catering

Vind je het leuk om te koken en bakken? Ben je geïnteresseerd in voeding? Kies dan voor de Foodmavo! Naast de reguliere vakken, leer je ook over horeca, food en catering. In onze mooie keuken ga je de lekkerste gerechten bereiden voor bijvoorbeeld evenementen of feesten. Maar food is nog veel meer: je leert hoe je voedingsmiddelen produceert en verkoopt.

Techniek, Design & Innovatie

Wil je je bezighouden met toekomst en innovatie? Kies dan voor de Technomavo. Hier draait het om techniek, design en innovatie. Je leert over theatertechniek, interieurontwerp en gaat aan de slag met de ontwikkeling van apps voor smartphones. Daarnaast leer je technische oplossingen te bedenken op het gebied van “robotica” (robottechnologie), “domotica” (elektronische systemen in en om woonhuizen) en duurzame energie. Daarbij krijg je de ruimte om zelf allerlei technologische uitvindingen te doen.

Vormgeving & Creativiteit

Ben je creatief, heb je interesse in kunst en ben je graag met verschillende materialen bezig? Dan is de Kunstmavo iets voor jou! Bij de Kunstmavo komen verschillende kunstvormen aan bod, zoals fotografie, film en stopmotion. Je gaat tekenen en schilderen, maar dan net een stapje verder. Ook als je interesse hebt in mode en grafische vormgeving (op de computer) is dit voor jou de juiste keus. Natuurlijk zijn er ook nog leuke excursies naar verschillende musea.

Heb je een mavo-advies en ben je praktisch ingesteld? Dan kun je ook doorstromen naar de 'praktische route naar het hbo'!

Meer informatie