VMBO LIFE College

De praktische route naar het HBO

Reguliere mavo

Bent u meer geïnteresseerd in de reguliere mavo? Kijk dan hier.

Reguliere mavo

Gelijk aanmelden voor de praktische route naar het hbo?

Meer informatie

In zes jaar naar het HBO!

Bij LIFE College bieden we een uitdagende leerroute aan die mavo en mbo op een slimme manier combineert. Je kunt dus versneld een volwaardig mavo- en mbo-4 diploma behalen. Zo stroom je direct door naar het hbo. Je krijgt daarbij alle kansen om jouw talenten te ontwikkelen.

De leerjaren zien er als volgt uit:

  • In leerjaar 1 en 2 krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde.
  • In leerjaar 3 en 4 doe je examen in de mavo-onderdelen. In die jaren begin je ook met een stage én je volgt je eerste mbo-vakken.
  • In leerjaar 5 en 6 ga je je volledig concentreren op het mbo-deel. Je hebt dan de keus tussen Voeding en Handel & Ondernemen. Je gaat je dan zelfs al oriënteren op het hbo door het vak hbo-vaardigheden te volgen. Na 6 jaar heb je dus je mavo- én mbo-diploma niveau 4. Je kunt zo doorstromen naar het hbo!

Ben jij ondernemend, onderzoekend en nieuwsgierig? Geef je niet snel op en wil je je doel bereiken? Vind je samenwerken leuk en houd je van nauwkeurig en zelfstandig werken? Heb je de ambitie om naar het hbo te gaan? Dan is praktische hbo-route ideaal voor jou! Voor meer informatie kun je de folder raadplegen.

De praktische route naar het HBO!

De brochure