Aan de klus’ op NLDoet

Leerlingen van Lentiz Floracollege gaan ‘aan de klus’ tijdens de landelijke NLDoet dag vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. Deze klusactiviteit maakt onderdeel uit van de maatschappelijke stage in de eerste klas.


De NLDoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en is de grootste vrijwilligersactie van ons land. Zelfs de koninklijke familie gaat vrijwilligerswerk doen in de altijd charmante witte NL Doet-bodywarmer. Voor de eerstejaars leerlingen van Floracollege is deze dag onderdeel van de maatschappelijke stage. Half februari hebben de leerlingen uitleg gekregen over wat er van hun verwacht wordt en hoe ze het moeten aanpakken. Daarna zijn ze de klus oftewel het vrijwilligerswerk gaan zoeken.

 

De leerlingen van Floracollege stellen zich 15 en 16 maart breed inzetbaar op. De ene leerling knapt een clubhuis op. Andere leerlingen vinden het weer leuk om ouderen een leuke dag te bezorgen en begeleiden deze activiteit. Elke leerling in klas 1 draagt zijn steentje bij.


Door het lopen van maatschappelijke stage maken leerlingen kennis met vrijwilligerswerk en bouwen de leerlingen aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Dit vind het Floracollege erg belangrijk!