Dalton College

Enthousiaste leerlingen organiseren eigen festival

Dinsdag 29 juni werd het schoolplein bij Lentiz | Dalton omgetoverd tot feestelijk festivalterrein. De leerlingen kregen enkele weken eerder via een videoboodschap van de directeur het verzoek om een festival te organiseren.

En zo geschiedde! Van kraamhuur tot het maken van verse sapjes, het maken van posters en spandoeken, de leerlingen wisten er een fantastisch evenement van te maken. Twee leerlingen namen zelfs het initiatief om de krant te benaderen voor publiciteit. De opbrengst van maar liefst 10.106,60 euro komt ten goede aan Team Westland.

De dag begon met maar liefst 300 basisschoolleerlingen uit groep 7. Scholen uit de omgeving waren uitgenodigd om kennis te maken met Lentiz Dalton. Ze bezochten het festivalterrein voor een lekkere versnapering en woonde een toneelvoorstelling bij over het leven in de brugklas.

In de middag was het festivalterrein voor iedereen toegankelijk: vaders, moeders, opa`s, oma`s en andere familieleden en vrienden waren van harte uitgenodigd en kwamen in grote getalen op de feestelijkheden af. Oud-leerlingen Tim en Luuk van der Lugt (beter bekend als DJ Double Trouble) zorgden voor heerlijke deuntjes in het zonnetje waarna feestzanger Roy van der Sar (tevens oud-leerling) de sfeer compleet maakte met heerlijke meezingers! Het was een fantastisch evenement waar we met veel plezier op terugkijken.

Terug naar het nieuwsoverzicht