Dalton College

Aanmelden andere leerjaren

Soms is het nodig dat een leerling in de loop van een opleiding een overstap maakt. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat het niveau van de opleiding bij nader inzien niet goed aansluit, omdat een leerling niet goed op zijn of haar plek zit op de huidige school of wegens een verhuizing. Wanneer je als ouder(s)/verzorger(s) je kind wilt laten instromen in het schooljaar 2024/2025 kun je het formulier invullen via onderstaande link.

Ben je op zoek naar een middelbare school met meer aandacht voor praktijkervaring?

Bij het Dalton College krijg je de kans om ervaring op te doen door bijvoorbeeld stages, het ontwikkelen van een ondernemingsplan en het geven van presentaties. Zo maak jij je tijdens de opleiding hgl helemaal klaar voor de retailwereld en behaal je niet alleen je mavodiploma, maar óók versneld een mbo niveau 4-diploma.

Ga naar het aanmeldformulier >>

Instroom bij aanvang nieuw schooljaar

Na het invullen van het online aanmeldformulier, nemen wij medio juni contact op. De aanmeldprocedure is als volgt:

Onderzoek
Indien wenselijk/noodzakelijk legt onze teamcoördinator contact met de huidige school om te bespreken hoe zij tegenover een overstap staan, in het belang van het kind. Met andere woorden: is alles binnen hun mogelijkheden in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat de leerling de opleiding daar kan afronden. Desgewenst worden ook de ondersteuningscoördinatoren van beide scholen bij dit deel van het proces betrokken.

Intakegesprek
Om de aanmelding compleet te maken, willen we jou en je ouder(s)/verzorger(s) graag beter leren kennen. Daarom nodigen we jullie uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Dit intakegesprek geeft jullie de mogelijkheid om de school en ons onderwijs beter te leren kennen. Daarnaast onderzoeken wij of je in het profiel van onze school past.

Besluitvorming
Na de intake volgt ons plaatsingsbesluit. Wij leggen persoonlijk contact om ouders te informeren over onze beslissing tot inschrijving. Het is belangrijk te weten dat pas in de laatste weken van het lopende schooljaar duidelijk wordt of en hoeveel ruimte er in het desbetreffende leerjaar is. Houd er dus rekening mee dat het hier gaat om de laatste twee weken van het schooljaar 2023/2024.

Vragen over instroom

  • Is het mogelijk om in de bovenbouw in te stromen bij het Dalton College?

    Ja! Het kan gebeuren dat je niet helemaal op de juiste plek zit op je huidige school. Instromen bij het Dalton College kan in leerjaar 2 en 3. Je hebt daarbij de keuze uit de leerroute mavo of hgl. Wij bieden veel praktijkervaring door het lopen stages, internationaliseringsreizen en toffe vakken zoals in het Praktijk Gericht Programma. Meer weten? Bekijk de website of stuur een mailtje naar daltoncollege@lentiz.nl

  • Biedt het Dalton College praktijkgericht onderwijs aan in de bovenbouw?

    Bij het Dalton College vinden we het belangrijk dat we de ‘gewone’ schoolvakken, zoals Nederlands en Engels combineren met vakken waar je je eigen talenten en interesses kan ontwikkelen. Dat doen we door het aanbieden van Doe Wat Tofs uren, waarin je verschillende (creatieve) workshops kan volgen, maar ook door meer praktijkgerichte vakken aan te bieden.

    Bij de leerroute hgl (hbo gerichte leerroute) volg je naast het reguliere mavo lesprogramma ook de mbo 4 opleiding Manager Retail. Ben je dus gemotiveerd om in deze richting te gaan werken, dan is deze leerroute echt iets voor jou! Je loopt stages bij erkende bedrijven (met mogelijkheden in het buitenland!) en gaat op school aan de slag met verschillende toffe opdrachten waarbij we jou de kans geven om te proeven hoe het is om in de branche aan de slag te gaan.

    Zie je dit als een betere match dan je huidige school? Meld je dan aan als instromer via bovenstaande knop op deze pagina.