Voor groep 7/8

Aanmelden leerjaar 1

Aanmelden voor het nieuwe schooljaar was mogelijk in de Centrale Aanmeldweek van 25 t/m 31 maart. Bekijk hier de belangrijke data rondom de inschrijfprocedure.

Meer informatie

Spannend! Binnenkort sta je voor een grote beslissing. Je zit in groep 7/8 en gaat de stap maken naar ‘de middelbare’. Maar welke school wordt het?

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een beeld te krijgen van de allerleukste school van Westland: Lentiz | Dalton College natuurlijk!

Het Dalton College is een kleine en gezellige school waar je je mavo- en mbo-diploma kunt halen. Bij ons ben je het beste op je plek als je een van de volgende adviezen hebt gekregen van de basisschool: kader-/mavo-advies, mavo-advies, mavo-/havo-advies of hoger.

Om meer te weten te komen en te kijken of onze school bij jou past vind je op deze pagina meer info. Leuk als we jou een keer tegen komen tijdens de proeflessen bij de Meet & Greets of met je ouder(s)/verzorger(s) erbij op de open dag!

Kom je bij ons langs?

Veelgestelde vragen

 • Welke opleiding kan ik bij het Dalton College volgen?

  Elke leerling start met het volgen van de brede brugklas. In de eerste twee jaar, de onderbouw, leer je jezelf en de school wat beter kennen. Daarna maak je de keuze of je kiest voor de leerroute mavo of de leerroute hgl.

  Elke leerling haalt bij ons op school tenminste een mavo-diploma. Daarmee heb je toegang tot het mbo-onderwijs. Je kunt er bij ons na twee jaar onderbouw ook voor kiezen om de leerroute hgl te gaan doen. Daarmee behaal je in zes jaar een mbo-diploma en kun je doorstromen naar het hbo-onderwijs. Het verschil met de traditionele havo is dat je een praktische route kiest.  

  Je kunt bij ons een opleiding volgen als je kader-/mavo-advies, mavo-advies of mavo-/havo-advies hebt gekregen.

 • Met welk advies kan ik naar het Dalton College?

  Je kunt bij ons een opleiding volgen als je kader-/mavo-advies, mavo-advies of mavo-/havo-advies hebt gekregen.

 • Kan ik een proefles volgen?

  Gedurende het schooljaar plannen we verschillende momenten om de school te bekijken en proeflesjes te volgen.
  Er staan op dit moment helaas geen voorlichtingsmomenten in de agenda. Vragen? Mail naar daltoncollege@lentiz.nl.

 • Hoeveel leerlingen zitten er op school?

  Op dit moment zitten er in totaal 485 leerlingen op Dalton College en 83 studenten op het HGL in de mbo-fase. Omdat wij een kleinschalige school zijn met veel fijne ruimtes om te werken voelt de school ook niet zo groot aan en voelt de overstap van groep 8 naar het Dalton College niet zo groot.

 • Hoe groot zijn de klassen?

  Er zitten ongeveer 20 tot maximaal 30 leerlingen in een klas. Dit hangt natuurlijk ook af van het aantal aanmeldingen.

 • Hebben jullie ook talentgroepen?

  Als daltonschool vinden wij het belangrijk om je de kans te geven je talenten te ontdekken of verder te ontwikkelen. Daarom kun je bij ons op een aantal gebieden jouw talenten ontwikkelen tijdens de Doe Wat Tofs-uren! 

 • Heb je veel boeken nodig of alleen een laptop?

  De leerlingen werken in de klas deels digitaal en deels uit (werk)boeken, maar van alle leerlingen die starten in leerjaar 1 verwachten we dat ze hun eigen laptop meebrengen tijdens de lessen.

  Het is mogelijk een laptop aan te schaffen via school. Wij zijn een samenwerking aangegaan en hebben een aanbod samengesteld. Hier krijg je na aanmelding meer informatie over. Belangrijk om te vermelden is dat wij als school geen financieel belang hebben in dit aanbod.

 • Welke spullen heb ik het eerste jaar nodig?

  Wanneer je bij onze school gaat starten zijn er verschillende zaken die nodig zijn om het schooljaar goed te beginnen. Hier kun je een uitgebreid overzicht terugvinden.

 • Bieden jullie ook extra ondersteuning?

  Op onze school is het gebruikelijk dat de leerling veel met leraren praat. Dat past bij onze cultuur en onze sfeer. Het meeste contact heb je met je persoonlijke coach, overige leraren en teamcoördinator van dat leerjaar.

  Het komt voor dat een leerling net even wat extra hulp kan gebruiken, zoals bij dyslexie. Het coördineren van deze extra zorg ligt bij de ondersteuningscoördinator. Het ondersteuningsteam bestaat verder uit een schoolmaatschappelijk werker en schoolondersteuners.

  Bij het aanmelden kun je aangeven of jij extra ondersteuning nodig hebt. De ondersteuningscoördinator geeft dan advies en informatie over eventuele vervolgstappen. Zij weet welke zorg het beste bij de leerling past en hoe de leerling deze extra begeleiding kan ontvangen.

 • Ik wil me aanmelden bij Dalton College, hoe doe ik dat?

  Je kunt je aanmelden tijdens de centrale aanmeldweek van maandag 25 maart tot en met zondag 31 maart 2024. Meer informatie lees je hier >>

  Als de keuze op onze school is gevallen, willen we je ook graag samen met je ouder(s)/verzorger(s) ontmoeten. Dit gebeurt tijdens een intakegesprek na het aanmelden.

 • Is er na de open dag nog een aanvullende informatieavond?

  Na de open dag zijn er nog een aantal momenten aangeboden waarop leerlingen en ouders naar school konden komen voor aanvullende informatie.
  Er staan op dit moment helaas geen voorlichtingsmomenten in de agenda. Vragen? Mail naar daltoncollege@lentiz.nl.

Meer informatie

Heb je een vraag over onze school en het aanmelden? Stel deze dan via daltoncollege@lentiz.nl. Wij zorgen dat de juiste persoon contact met je opneemt.