Dalton College

Welkom bij Lentiz | Dalton College

Lentiz | Dalton College is een kleine en gezellige school waar je je mavo- en mbo-diploma kunt halen. Onze school is bruisend en tegelijkertijd kleinschalig. Met elkaar zorgen we voor een veilige school met een fijne sfeer. Dit schooljaar hebben we 300 leerlingen op de mavo en 275 leerlingen op hgl.

Op het Dalton College geven we, zoals de naam al doet vermoeden, daltononderwijs. Het is een ‘gewone’ school, waar alleen op een andere manier wordt omgegaan met het verkrijgen van de lesstof. Eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerken, daar staat het daltononderwijs voor.

Natuurlijk heb je de ‘gewone’ schoolvakken zoals Nederlands, wiskunde en Engels, en je hebt ook ‘gewoon’ huiswerk. Persoonlijke aandacht vinden we erg belangrijk. Met inzet en energie zorgen wij voor een prettige en respectvolle leeromgeving. We leggen de lat hoog. Niet alleen voor onszelf, ook voor jou! 

Er staat veel informatie over onze school op deze website, maar een school leer je pas écht kennen als je binnenstapt. Heb je straks toch nog vragen over onze school beantwoorden wij deze graag voor je.

Opleidingen die je bij ons kunt volgen:

Wil je meer weten over de opleidingen op onze school?
Bekijk hier de veelgestelde vragen

Nieuws

Lentiz | Dalton

Informatieavond ‘de risico`s van vapen’

13 mei 2024
Lentiz | Dalton

Programma eerste schoolweek nieuwe schooljaar 2023 – 2024

17 augustus 2023
Nieuws

Met Lentiz naar de film

24 november 2022
Dalton MAVO & Het Groene Lyceum

Enthousiaste leerlingen organiseren eigen festival

6 juli 2022

Agenda

Examen maatschappijkunde

22 mei 2024

Examen wiskunde

23 mei 2024

Examen aardrijkskunde

24 mei 2024