Dalton College

Dalton College Sportklas

Bij Dalton College kun je je aanmelden voor de Sportklas. Deze stamklas heeft meer sporturen op het rooster dan andere reguliere klassen.

Lentiz | Dalton College sportklas

De sportklas heeft docenten LO (Lichamelijke Opvoeding) als coach, waardoor je veel contact met elkaar hebt en de lijnen kort blijven. Als kleinschalige school vinden wij persoonlijke aandacht voor de leerlingen namelijk erg belangrijk. De sportklas heeft meer sporturen dan reguliere klassen.

In ons daltononderwijs krijg je de mogelijkheid om huiswerk te maken tijdens schooltijd. Zo blijft er ook na school veel tijd over om te sporten, maar kun je deze momenten ook juist de nodige rust pakken.

Ontwikkeling van sporttalent en sportplezier

In onze regio zien wij erg veel sporttalent. Sporten is leuk en wij kunnen het nog leuker maken!

Als leerling van de sportklas maak je veel kennis met nieuwe sporten zoals free-run en kan je je verdiepen in bekendere sporten zoals handbal. Tijdens de LO lessen geven wij veel aandacht aan het ontwikkelen van je sporttalent. Het geeft dus niet als je in een bepaalde sport iets minder goed bent. Het gaat erom hoe je het oppakt en laat zien hoe je hierin beter kan worden.

We zien het plezier in het beter worden, het sporten met elkaar en elkaar helpen om grenzen te verleggen graag terug bij onze leerlingen!

Kosten

In het eerste leerjaar vragen wij om een extra bijdrage van €150,- naast de standaard schoolkosten. Dit bedrag gebruiken wij voor het kledingpakket, een uitdagend programma gedurende de LO lessen en het verzorgen van gave sportactiviteiten op locaties buiten school.

In leerjaar 2 t/m 4 vragen wij om een extra bijdrage van €100,- voor het uitdagende sportprogramma gedurende de lessen LO en het verzorgen van de gave sportactiviteiten op locaties buiten school.