Floracollege

Stamgroep Kunst

Ben jij creatief?

Hou je van beeldende kunst, zang, dans, toneel of muziek?? Meld je dan aan voor de stamgroep Kunst.

Aanmelden

Het Floracollege is een Erkende Cultuurprofielschool. De kunstvakken zijn bij ons op school dus heel belangrijk.

Stamgroep Kunst

Als je kiest voor de kunstklas, krijg  je 6 lesuren Kunstvakken in plaats van de reguliere 4 lesuren. Je krijgt dan in de brugklas 2 lesuren minder Bewegen & Sport aangeboden in je rooster, waar je totaal hetzelfde aantal lesuren overhoudt.

Voor die twee extra uren kan je kiezen voor een verdieping in musical of in beeldende vakken. Voor de musicallessen werken we samen met de NME foundation, een professionele musicalopleiding

Activiteiten

De kunstklassen hebben allerlei extra activiteiten. Vaak met de hele klas, soms ook individueel of in kleine groepjes. We bezoeken voorstellingen in theaters en tentoonstellingen of musea. Ook organiseren we zelf veel optredens, theaterproducties en exposities. Ben je niet zo’n podiumdier, dan hoef je daar natuurlijk niet altijd aan mee te doen. Zo maken we ook hier voor jou een programma op maat.

In de tweede klas maak je met de hele klas een eigen musicalvoorstelling. Die speel je een week lang in ons eigen theater voor kinderen van groep 3 t/m 6. Sta liever niet op het toneel, dan werk je achter de schermen mee aan licht- & geluidstechniek, kap & grime, decorbouw of andere taken.

De klas

Je zit met kinderen in een klas die voornamelijk dezelfde interesses hebben als jij. Hier ontstaan levenslange vriendschappen. In de kunstklas zitten leerlingen die net als jij het leuk vinden om bezig te zijn met kunst. Vinden ander kinderen dat soms raar of stom, bij ons is dat normaal. Iedereen accepteert elkaar en heeft respect voor wat je kunt of juist nog niet kunt.

Je coach

Je coach is een van de kunstdocenten, die jou daarom goed kan aanvoelen. Je coach helpt je bij het behalen van je doelen, zowel in het onderwijs als met je kunstzinnige ambities.

Selectie

Niet alle leerlingen zijn even geschikt voor de coachgroep Kunst. We verwachten van je een brede interesse in de verschillende kunstvakken. Je hoeft niet per se in alles heel goed te zijn, maar ben je goed in dansen, dan verwachten we wel dat je óók veel wilt leren van de andere kunstvakken.

Om jou te leren kennen vul je vooraf een vragenlijst in. Die lever je in, samen met een korte motivatiebrief waarin je jezelf voorstelt. Ook zien we graag wat je nu al doet met kunstvakken. Je levert daarom ook voorbeelden in, zoals tekeningen of filmpjes.

Zijn er meer aanmeldingen dan er plaatsen beschikbaar zijn, dan maken we op basis van alle gegevens een keuze. Het kan zijn dat we je ook persoonlijk uitnodigen voor een kennismakingsmiddag.