Stamgroep Sport

Heb jij talent voor sport?

Meld je dan aan voor de stamgroep Sport!

Aanmelden

Stamgroep Sport

Als je kiest voor de sportklas, krijg  je 6 lesuren Bewegen & Sport in plaats van de reguliere 4 lesuren. Je krijgt 2 lesuren minder Kunst & Cultuur aangeboden in je rooster, dus 2 lesuren in plaats van de reguliere 4 lesuren, waardoor je totaal hetzelfde aantal lesuren overhoudt.

Activiteiten

Er worden extra sportactiviteiten buitenschools ondernomen, denk aan: ijshockey, waterpolo, fitness, survivalrun, waterskiën of een bezoek brengen aan een professionele wedstrijd, bijv. basketbal in het topsport centrum Rotterdam.

De klas

Je zit met kinderen in een klas die voornamelijk dezelfde interesses hebben als jij. Hier ontstaan levenslange vriendschappen. In de sportklas zitten allemaal sport-minded klasgenoten: allemaal gedreven om te willen presteren, actief, fanatiek, harde werkers! Er worden toernooien georganiseerd tussen de verschillende sportklassen, zodat er met én tegen elkaar gestreden kan worden voor de winst!

Je coach

Je coach is een sportdocent die je snapt en die je kan helpen in het behalen van (sportieve) doelen. Uiteraard houden we rekening met je eigen trainingen en wedstrijden, waardoor het uitoefenen van je eigen sport gewoon door kan gaan. En we houden een oogje in het zeil dat je niet overbelast raakt.

Selectie

Bij een overschot aan aanmeldingen zal er een sportklas-selectiemiddag plaatsvinden, daarnaast zal je een sportfolio moeten inleveren waarbij je op een leuke manier je sportachtergrond aan ons laat zien. Wij kiezen voor de meest “enthousiaste sportieve leerlingen” en niet perse voor de meest motorisch vaardige leerlingen.