MBO LIFE College

Studenten Food & Lifestyle verrassen ouderen met gezonde traktatie

Stagiaires van de mbo-opleiding Food & Lifestyle van Lentiz | mbo LIFE College overhandigden 27 januari bij ontmoetingscentrum De Bijenkorf in Vlaardingen 40 boxen met een gezonde traktatie voor ouderen aan Seniorenwelzijn. Een heel mooi initiatief in deze, voor ouderen, vaak eenzame tijd van Corona.

3e jaars studenten van de opleiding Food & Lifestyle kregen de opdracht om high-tea boxen te maken. De lekkernijen werden klaargemaakt tijdens hun praktijkles in de Food Innovation Academy (FIA). De boxen bevatten vier verschillende producten met allemaal een bijzondere eigenschap. Zo is één product veganistisch, één glutenvrij, één suikervrij en is er in één lekkernij groente verwerkt. Daarnaast moesten de producten 48 uur bewaard kunnen worden, er aantrekkelijk uitzien en netjes gepresenteerd worden. Niet zomaar een high-tea box dus.

Uiteraard zijn de boxen niet door de studenten gemaakt om uiteindelijk zelf te consumeren. Zij wilden met hun gemaakte lekkernijen iets doen voor de stad. Na contact met JOGG Vlaardingen (Jongeren Op Gezond Gewicht) ontstond het idee om de boxen te overhandigen aan mensen die in deze vervelende Corona-tijd wel wat extra aandacht verdienen. Naast de gezonde producten werd er daarom ook een briefje bijgevoegd met een hartverwarmende boodschap. Om de box af te maken, heeft Albert Heijn De Loper uit Vlaardingen thee gesponsord, die bij de gezonde lekkernijen kon worden gevoegd.

De 2e jaars studenten die op dit moment bij JOGG stage lopen, hebben de high-tea boxen bij ontmoetingscentrum De Bijenkorf van Seniorenwelzijn gebracht. Hier werden ze symbolisch en Corona-proof overhandigd aan één oudere. Vrijwilligers van Seniorenwelzijn zullen de boxen onder ouderen in Vlaardingen verspreiden. Een mooi initiatief om jong en oud samen te brengen én waarbij ingespeeld wordt op gezondheid!

Terug naar het nieuwsoverzicht