MBO LIFE College

Bedrijven | BBL Opleidingen

Opleidingen

Meer informatie

Leven lang ontwikkelen

Cursus & Consult

Lentiz | Cursus & Consult is partner in de BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) trajecten van Lentiz. Aan het eind van een BBL traject ontvang je een erkend MBO diploma.

Je kunt voor BBL kiezen als je (betaald of onbetaald) werkt bij een erkend leerbedrijf of een instelling. Je combineert één dag school met minimaal 20 uur per week werken. In het erkenningsregister kun je per opleiding zoeken naar een erkend leerbedrijf in jouw regio. Heb je vragen over onze opleidingen? We helpen je graag.

Bedrijven die leerwerkplaatsen bieden, voor deelnemers die een BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleiding volgen, kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling praktijkleren. Deze subsidie, van maximaal € 2.700,- per jaar per deelnemer, is een tegemoetkoming voor een werkgever in de kosten die hij maakt voor de begeleiding van de deelnemer.
Via de website van RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland) kun je de gehele regeling nalezen.

 

Meer informatie

Praktische informatie

Profits

  • Het opleiden van personeel stimuleert de in- en doorstroom van talentvolle medewerkers
  • De eigen praktijk is uitgangspunt binnen een impactvolle hybride leeromgeving
  • Het BBL-onderwijsaanbod versterkt de continuïteit van het bedrijf volgens het principe ‘Een Leven Lang Leren’, gestimuleerd door de overheid
  • Bewuster en betrokken medewerkers zijn ontwikkelings- en toekomstgericht bezig met hun vak waardoor zij arbeidsmarkt fit zijn
  • Werknemers maken een duurzame verandering door met een verhoogde eigen regie en veerkracht

Subsidies

De subsidieregeling praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor het begeleiden bij de beroepspraktijkvorming. Met behulp van de subsidie Praktijkleren stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijk- en werkleerplaatsen aan te bieden.

Diploma

De BBL-opleiding wordt afgerond met examens voor het beroepsgerichte deel (proeven van bekwaamheid) en voor de vakken Nederlands, Engels, rekenen en de keuzedelen. Een portfolio wordt opgebouwd voor loopbaan, burgerschap en beroepspraktijkvorming.

Kosten

De opleidingskosten bestaan uit het wettelijk cursusgeld en de aan te schaffen leermiddelen.

Aanmelding en toelating

Het programma kan gevolgd worden met het diploma Vmbo-kaderberoepsgerichte- of theoretische leerweg, MAVO, mbo niveau 2/3-diploma of overgangsbewijs Havo/VWO 3 naar 4.
Inschrijving van medewerkers vindt plaats door digitale aanmelding op de website MBO Lentiz | LIFE College.

BBL Opleidingen

Agrologistiek

Tijdens de opleiding Agrologistiek leer je alles over het werk in de logistiek en groothandel voor verse en gekoelde producten. Een groothandel is een bedrijf dat producten inkoopt en ze vervolgens verkoopt en vervoert naar winkels. Elke dag komen er veel producten binnen en gaan er ook veel producten uit. Een snelle wereld dus!

Lees meer over Agrologistiek

Food

Een zak chips, een blikje frisdrank of een pak melk… alle voedingsmiddelen die jij eet of drinkt, worden eerst bereid en verpakt. Er zit een hele keten van bedrijven achter, waar  voedingsmiddelen worden ontwikkeld en geproduceerd. In de opleiding Food leer je van alles over het bereiden en verpakken van voedingsmiddelen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarbij let je op smaak, hygiëne, kwaliteit en voedselveiligheid. Benieuwd naar deze opleiding?

Lees meer over Food

Voeding & Technologie

Alle voedingsmiddelen die in de winkel liggen, worden eerst ontwikkeld, bereid en verpakt in de voedingsmiddelenindustrie. Het is een high-tech wereld vol innovatie en technologie. In de opleiding Voeding & Technologie leer je van alles over de ontwikkeling en productie van voedingsmiddelen voor nu en in de toekomst. Is dit jouw opleiding?

Lees meer over Voeding & Technologie

Voeding & Kwaliteit

In de opleiding Voeding & Kwaliteit leer je van alles over de kwaliteit en de verbetering van voeding. Met tests in het laboratorium en op de werkvloer, controleer je de voedselveiligheid en voedselkwaliteit. Zo zorg je ervoor dat de voedingsmiddelen die wij in de winkel kopen, hygiënisch en veilig zijn geproduceerd.

Lees meer over Voeding & Kwaliteit

Inspecteur Leefomgeving

De BBL-opleiding Inspecteur Leefomgeving duurt twee jaar, dit volg je op mbo niveau 4+. De Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) gaat om de combinatie van werken en leren, met een leerwerkovereenkomst van minimaal 16 uur per week. De wekelijkse lessen worden verzorgd door docenten en specialisten uit het werkveld, dat maakt de opleiding interessant. De praktijkopdrachten zijn gekoppeld aan het dagelijks werk waardoor je het geleerde makkelijk kunt toepassen.

Inspecteur Leefomgeving BBL

Food Innovation Academy

Wil je een opleiding volgen met baanzekerheid en wil je naast lessen op school ook veel leuke opdrachten doen in de praktijk? Kies dan een foodopleiding bij LIFE College met praktijklessen in de Food Innovation Academy (FIA).

De FIA is hét nieuwe expertisecentrum van de voedingsmiddelenindustrie in de regio Rotterdam-Rijnmond. De mbo-opleidingen van Lentiz | LIFE College in de Food Innovation Academy leiden op voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie.

De werkgelegenheid bij bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie is enorm! Omdat er zoveel banen beschikbaar zijn die ingevuld moeten worden, willen deze bedrijven graag dat jij later bij hen komt werken.

Lentiz | LIFE College, Hogeschool Inholland en onderstaande foodbedrijven hebben daarom samen de Food Innovation Academy opgericht. Je kunt kiezen tussen de mbo-opleidingen Food, Voeding & Technologie en Voeding & Kwaliteit.

Het prachtige gebouw van de Food Innovation Acadamy

logo's van bedrijven van de FIA