Internationalisering

Internationalisering vmbo

Iedere leerling verrijken met een ervaring van internationalisering. Dat is de ambitie van LIFE College. Het is voor leerlingen buitengewoon interessant in verbinding te staan met de rest van de wereld, dat heet dus internationalisering.

De wereld wordt door alle technologische ontwikkeling steeds kleiner. Denk maar aan het feit hoe makkelijk we tegenwoordig in het vliegtuig kunnen stappen en verre oorden bezoeken. Aan hoe moderne media ons supersnel van actuele informatie voorziet. Aan met hoeveel verschillende nationaliteiten en culturen we in ons land samenleven..

LIFE College breed zijn we pas gestart met het Erasmus+ project Emate-2. Met andere scholen uit vijf verschillende landen (Portugal, Polen, Hongarije, Roemenië en Turkije) hebben we een “Translator App” ontwikkeld. Tijdens de zes uitwisselingen passen we de app toe in de dagelijkse praktijk en maken de leerlingen kennis met elkaars dagelijks leven op school en in hun land.

  • In klas-1 organiseren we op feestelijke wijze de Werelddag op LIFE College. De leerlingen presenteren hun culturele achtergronden.
  • In klas-3 heeft LIFE College de Spanje-reis. Een week lang in Barcelona e.o. vertoeven en kennis maken met deze prachtige streek vol natuur en cultuur.
  • In klas-4 gaan de leerlingen naar Brussel en bezoeken het Europees Parlement.