Lentiz | LIFE College zet in op duurzaamheid met opening Eco-hoek

Jongeren zo veel mogelijk betrekken bij duurzaamheidsvraagstukken. Dat is de ambitie van Lentiz | LIFE College. Op het schoolplein wappert al een aantal jaren “de Groene Vlag”: hét internationale keurmerk voor duurzame scholen (Eco-Schools). Dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat op onze school, werd op 15 april wederom duidelijk tijdens de feestelijke opening van een “Eco-hoek”. In de Eco-hoek worden duurzaamheidsthema’s tentoongesteld. De Eco-hoek is ontworpen en ingericht door docenten en studenten van het mbo. Om de duurzaamheidsambitie van LIFE College nieuwe kracht bij te zetten, tekende directeur Rianne de Graaf tijdens de opening van de Eco-hoek samen met docenten en studenten een nieuwe “intentieverklaring Eco-Schools”. Hiermee verklaart de school dat zij ook de komende jaren structureel aandacht blijft besteden aan de thema’s groen, afval, energie, voedsel en water. De ambitie? Een milieubewuste generatie jongeren in de regio!

Zichtbaar duurzaam

Hoe zorgen we voor zichtbaarheid van duurzaamheidsthema’s binnen de school? Met die vraag gingen docenten en studenten van de mbo-opleiding Inspecteur Leefomgeving aan de slag tijdens hun “Eco-Schools” lessen. De studenten bedachten een “Eco-code” (een soort slogan) voor hun verduurzamingsmissie. Zij wilden dat er in de centrale hal van de school een hoek zou komen met hun Eco-code op de muur. Die Eco-hoek is er gekomen. Op de muur in de Eco-hoek staat een afbeelding van een boom. Aan de boom hangen fotolijsten met daarin afbeeldingen en uitleg over verschillende duurzaamheidsthema’s. Denk aan afvalscheiding of voedselverspilling. Bovenin de boom hangt een grote houten appel met daarin gegraveerd de Eco-code: “The only thing you can’t recycle is time”. De studenten benadrukken met hun Eco-code dat de tijd dringt om duurzamer om te gaan met de aarde.

"Ik vind het leuk dat de duurzaamheidsthema’s waar wij aan werken nu ook zichtbaar zijn voor iedereen die de school binnenkomt"

Eco-Schools

LIFE College is al 5 jaar Eco-School. Wereldwijd doen er al meer dan 19 miljoen leerlingen in 68 landen mee aan Eco-Schools. Student Jesper van der Weij: “We zijn veel bezig geweest met verduurzaming van de school. Bijvoorbeeld met projecten over afvalscheiding, voedselverspilling en schone leefomgeving. We willen de school elk jaar een stukje duurzamer maken. Ook vmbo-leerlingen zijn nu bezig met duurzaamheid. Ik ben er trots op dat we hier zoveel mee doen ons op school.”

Terug naar het nieuwsoverzicht