Anne van der Mik, docent MBO Food & Lifestyle

"Binnen de perken zijn de mogelijkheden even onbeperkt als daarbuiten (J. Deelder)."

Ons mbo is kleinschalig, de docenten van de opleiding kennen je bij naam. We hebben een mooi concept en er werken enthousiaste en gedreven medewerkers. Doorgaans is de sfeer op school ontspannen.

Bij de mbo-opleiding Food & Lifestyle proberen de studenten op allerlei manieren om de consument gezonder te laten eten. Een deel van de opleiding richt zich op voeding, wat zit erin, wat zien we als gezond en hoe werkt onze spijsvertering? Een deel van de opleiding richt zich op voorlichting; hoe bereik je je doelgroep, welke middelen kan je inzetten, hoe begeleid je iemand op een professionele manier? Ook aan duurzaamheid en het doen van onderzoek wordt binnen de opleiding aandacht besteed.

In mijn droom is school meer dan het vergaren van kennis. Dat doet Lentiz | LIFE College ook met het 8-tot-8-concept. Daarnaast zou ik het mooi vinden als er wat meer gelijkheid komt in het onderwijs. Niet meer de universiteit als heilige graal maar ook meer waardering voor de uitvoerende beroepen, de praktijk en de competenties die daarbij komen kijken. Daar geeft het mbo veel aandacht aan. Er zijn zoveel carrièreperspectieven in het mbo. Studenten hebben kans op een prachtige baan.