Eco-school LIFE College wederom Groene Vlag

Duurzaamheid hoog in het vaandel bij LIFE College

Lentiz | LIFE College zet in op duurzaamheid en behaalt opnieuw de Groene Vlag. Jongeren zo veel mogelijk betrekken bij duurzaamheidsvraagstukken. Dat is de ambitie van Lentiz | LIFE College, school voor vmbo en mbo in Schiedam.

Op het schoolplein wappert al een aantal jaren “de Groene Vlag”: hét internationale keurmerk voor duurzame scholen (Eco-Schools). Om het keurmerk te behouden komt er tweejaarlijks een auditcommissie op bezoek om te onderzoeken of de school een nieuwe Groene Vlag mag ontvangen. En met succes, want de school ontvangt opnieuw de Groene Vlag.

De nieuwe Groene Vlag werd uitgereikt door de heer Roel Opbroek van Eco-Schools. Hiermee wordt onderstreept dat de school ook de komende jaren structureel aandacht blijft besteden aan de thema’s groen, afval, energie, voedsel en water. De ambitie? Een milieubewuste generatie jongeren in de regio!

 ‘Lentiz | LIFE College is een bruisend voorbeeld voor hoe duurzaamheid in het DNA van onderwijs gaat zitten. Heel inspirerend.

Alle studenten die hebben meegedaan aan de audit ontvangen een Eco-Schools certificaat die werd uitgereikt door Wethouder Antoinette Laan. In bijzijn van leerlingen en studenten werd de Groene Vlaag door wethouder Laan en studenten Amber en Roshni omhoog gehesen. ‘Ik ben trots op de studenten én op de school dat jullie in Schiedam de duurzaamheidsthema’s op de kaart blijven zetten.’

Extra aandacht voor water
Leerlingen en studenten kregen een les aangeboden over waterzuivering ‘van slootwater naar drinkwater’ van Hatenboer-Water. Met veel interesse werd deze les gevolgd door leerlingen en studenten. Daarnaast ontvingen zij van de gemeente Schiedam een speciale D-bottle. Deze duurzame bottle kan gevuld worden met water uit de duurzame watertappunten op school.

Studenten Amber en Roshni zijn trots op het resultaat: Wij werken tijdens onze opleiding aan de duurzaamheidsthema’s en wij vinden het een eer dat wij de nieuwe Groene Vlag mogen hijsen bij onze school. Het is zichtbaar voor iedereen die de school binnenkomt.”

Eco Schools
LIFE College is al 5 jaar Eco-School. Wereldwijd doen er al meer dan 19 miljoen leerlingen in 68 landen mee aan Eco-Schools. Student Amber: “We zijn doorlopend bezig met duurzaamheidsthema’s zoals afvalscheiding, het verminderen van voedselverspilling en het schoonmaken van de omgeving van de school. Ook geven we voorlichting aan leerlingen in de school. Zo maken we de school elk jaar een stukje duurzamer. Ik ben er trots op dat we hier zoveel mee doen ons op school.”

Terug naar het nieuwsoverzicht