Food & Lifestyle-student maakt reis naar de top!

Het is bewonderenswaardig hoe snel Food & Lifestyle-student Marel Bomert op het wereldtoneel van dodgeball uitblinkt, een indrukwekkende prestatie! Twee jaar geleden begon ze met deze dynamische teamsport, waarbij spelers elkaar proberen uit te schakelen door ballen te gooien en te ontwijken. De sport heeft iets weg van trefbal maar dan leuker!

Marel woont in Den Haag en traint intensief in Delft en Amsterdam en hiermee behaalt ze topresultaten: kort geleden deed ze mee met de Europese Kampioenschappen in Kroatië en in augustus mag ze met haar haar team naar de Wereldkampioenschappen in Oostenrijk!

Marel: “De eerste keer meedoen aan het EK was best spannend met de wedstrijd tegen Schotland. In het Verenigd Koninkrijk is dodgeball best wel groot en wordt het er op veel scholen gespeeld. Het is super leuk als je op zo’n toernooi bent in andere landen. Iedereen is er heel gezellig met elkaar en je maakt ook nieuwe vrienden. Ik hoop dat dodgeball in Nederland erkend wordt als officiële topsport, gelukkig zijn ze ermee bezig.”

We kijken er naar uit om Marel te zien schitteren op het WK met haar team!

Terug naar het nieuwsoverzicht