internationalisering

Internationalisering reis Malaga

“Ik vond het leuk om in diepe gegooid te worden”, aldus student Thijmen Kloosterhuis.” Bij het oppakken van opdrachten in het buitenland ontstaan nieuwe manieren van denken, werken én communiceren. Dat ondervonden de mbo-studenten 'Handel & Ondernemen' met hun #internationalisering activiteit in Malaga, Spanje.

Wat hield de bedrijfsopdracht in? CloudTalk, gespecialiseerd in Call Center software voor bedrijven, is gevestigd in Spanje en heeft enkele kantoren. Het overgrote deel van het personeel is verspreid over de hele wereld en werkt volledig op afstand. Het bedrijf wil manieren vinden om in een virtuele setting meer saamhorigheid te creëren. Maar hoe?

De studenten bedachten activiteiten om het personeel virtueel samen te brengen. Student Niek van Adrichem vertelt: “In de ochtenden hadden we Spaanse les maar dat was nog best moeilijk. Dus voor het overleg over de bedrijfsopdracht gingen we verder in het Engels en soms ging dat ook met ‘handen en voeten. “

“Binnen een paar dagen presenteerden we al ons eerste idee. Wel redelijk goed uitgewerkt, dachten we, maar dat bleek niet zo te zijn. De ideeën moesten álle werknemers die op afstand werken aanspreken. We moesten er dus anders over denken. Op papier zijn we gedetailleerde doelen en taken gaan zetten. Dat werkte beter!”

“We bedachten de ‘online-cultuur events’ met aan het einde een cultuur-quiz en virtueel ‘Tea-Time’. De oplossingen werden goed ontvangen”.

Thijmen vertelt over #personeelsbeleid: “Je kan denk ik wel zeggen dat de werknemers nog belangrijker zijn dan het verkopen van producten of diensten. Want, zonder personeel red je het niet als bedrijf. Als je de werknemers goed behandelt, trek je ook weer meer mensen aan.”

Naast de mbo-docenten van LIFE College coachte stichting JongLeren.es het onderwijsproject organiseerde de activiteiten.
Een aantal studenten ging voor het eerst naar het buitenland, een ervaring op zich!

De internationalisering reis werd mogelijk gemaakt met financiering van #Erasmusplus. Geweldig dat dit kan!

Jan Van StuijvenbergDanny van WijkFatma Guduk

#Erasmusplus #onderwijssubsidie #projectonderwijs #innovatief

Terug naar het nieuwsoverzicht