Internationalisering Turkije

Lees mee met de reisblog van één van onze studenten die afgelopen week is afgereisd naar Turkije

Mijn twee weken durende buitenlandse stage in Izmit, Turkije, was een geweldige ervaring. Samen met acht andere meiden vertrok ik met wat spanning en met veel enthousiasme naar dit prachtige land. We waren klaar voor een periode waarin we veel nieuwe dingen zouden leren, zoals nieuwe vaardigheden in de keuken, maar ons ook een andere kijk zou geven op een cultuur die voor velen van ons onbekend was.

Onze eerste week brachten we door in het restaurant Maide. Daar kregen we de kans om te leren over de Turkse keuken. We hielpen in de keuken en leerden over de verschillende traditionele gerechten. De medewerkers van Maide waren geduldig en behulpzaam, ondanks de taalbarrière. We ontdekten dat een glimlach, gebaren en een paar woorden in het Turks ons konden helpen met de communicatie.

De tweede week werkten we in de productie, waar we ons richtten op toetjes en koekjes. We rolden deeg, bakten de heerlijkste koekjes en decoreerden traditionele Turkse desserts. Wat ik het leukste vond om te doen, was toch het maken van de baklava. Ik hoop dit thuis ook nog een keer te maken.

Naast het werk kregen we de kans om een dag naar Istanbul te gaan. Wat een fantastische stad! We liepen door de smalle straatjes van de Grote Bazaar, gingen leuke winkeltjes in en zagen onder andere de mooie Blauwe Moskee. Het was een dag vol ontdekkingen en gezelligheid, die dag blijven we ons herinneren.

Gedurende onze tijd in Turkije leerden we veel meer dan het werken in de keuken en de productie. We leerden hoe belangrijk het is om open en flexibel te zijn als je geconfronteerd wordt met een taal die je niet spreekt. Door vriendelijk en respectvol te zijn, konden we een goede band opbouwen met onze Turkse collega’s. We werden vriendelijk ontvangen en voelden ons echt thuis dankzij de gastvrijheid die zo kenmerkend is voor de Turkse cultuur.

Al met al waren deze twee weken in Izmit een mix van hard werken, leren en genieten. We kwamen terug naar huis met niet alleen nieuwe vaardigheden, maar ook met mooie herinneringen en een nieuwe kijk op en waardering voor de Turkse cultuur.

 

Het was een stage die onvergetelijk was!

Terug naar het nieuwsoverzicht