MBO LIFE College

Lancering Heftrucksimulator bij Lentiz | LIFE College

Lentiz | LIFE College heeft een nieuwe Heftrucksimulator in gebruik genomen in de Techno Plaza. Met deze toekomstbestendige simulator oefenen studenten van de opleiding MBO Agro Logistiek op het werken met een heftruck waarbij ze direct hun heftruckcertificaat behalen. Daarnaast wordt de simulator gebruikt om basisschoolleerlingen, vmbo-leerlingen en mbo-studenten breed te interesseren voor de wereld van Techniek & Technologie.

Joyce Middelkoop, docent en coördinator MBO Agro Logistiek, “Met deze heftrucksimulator maken we het onderwijsprogramma nog aantrekkelijker en kunnen verschillende studenten een programma op maat volgen. Daarnaast werken we nauw samen met de logistiek-bedrijven waar studenten praktijkervaring opdoen.” Ton Jacobs, docent en coördinator Techno Plaza, “Het is aantrekkelijk voor leerlingen om in een game-achtige setting al spelenderwijs vertrouwd te raken met een heftruck. We zouden het liefst deze simulator binnenkort met een graafmachine willen uitbouwen. Daarmee kunnen we dan weer prachtige programma’s gericht op de toekomst aanbieden.

Jong technisch talent

Het Techno Plaza is een initiatief van Lentiz | LIFE College. Het onderwijs wordt vormgegeven in nauwe samenwerking met technisch georiënteerde bedrijven in de regio, de Alliantie voor Techniektalent. In deze leeromgeving kunnen leerlingen en studenten zich oriënteren in de wereld van techniek & technologie. Hier worden zij gestimuleerd om hun technisch talent te ontdekken en vinden er ook bedrijfsbezoeken en buitenschools leren plaats.

Zo biedt Lentiz | LIFE College een dynamische, steeds vernieuwende en arbeidsmarkt-gestuurde leeromgeving waar jong technisch talent zich kan oriënteren op hun toekomst in de wereld van techniek en technologie.

Techno Plaza bezoeken

Het Techno Plaza van Lentiz | LIFE College is te bezoeken tijdens de Open Dagen op donderdag 27 januari tussen 16.00 u. en 20.00 uur en zaterdag 29 januari van 10.00 u. tot 13.00 u. U kunt zich aanmelden voor een persoonlijke rondleiding via deze link.

Terug naar het nieuwsoverzicht