Wethouder van Aaken neemt boekje LIFE College in ontvangst

Lentiz | LIFE College ‘De school van je leven’ bestaat 10 jaar

SCHIEDAM - Lentiz | LIFE College in Schiedam bestaat 10 jaar. Al een decennia lang is LIFE College een bijzondere school, waar heel wat leerlingen en studenten hun schooltijd hebben gehad en hun diploma haalden. Om het 10 jarig jubileum te vieren, zijn verhalen opgehaald uit de school en opgetekend in het jubileumboekje ‘Leef je droom’. Vandaag was het de eer aan de wethouder Onderwijs, Patricia van Aaken, om het eerste exemplaar te ontvangen.

Talent wordt gezien

De school met vmbo, mavo én mbo, kreeg tien jaar geleden de naam LIFE College. Hiermee werd een belofte gemaakt: de school van je leven. LIFE College is meer dan school alleen. Uniek is het 8 tot 8 concept waardoor LIFE College tot 20.00 uur open is en na schooltijd talentprogramma’s gevolgd worden. Leerlingen en studenten ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Dat vindt allemaal plaats in een kleinschalige, persoonlijke leeromgeving.

Passend vervolgonderwijs en werk
Het vmbo is gericht op zes beroepenwerelden waar de leerling uit kan kiezen om zich te oriënteren, in nauwe samenwerking met werkgevers uit de regio. Dit vergroot de kansen op passend vervolgonderwijs en werk. De leerlingen van het vmbo kunnen gemakkelijk doorstromen naar het mbo van LIFE College. Er is ook een praktische route naar het hbo; binnen zes jaar kan een mavo- en mbo-diploma worden behaald. Om het schoolprogramma heen is er sterke leerling- en studentenbegeleiding. Patricia van Aaken: “Ik ben trots op deze school die zoveel betekent voor de leerlingen en studenten uit onze regio.”

Een leuke schooltijd
Leerlingen en studenten zijn trots op deze school. Want bij LIFE College krijg je echte aandacht. Een aantal van de verhalen uit het jubileumboekje zijn terug te lezen op de website van de school. Zo vertelt Sophie in haar quote van het boekje: “Bij LIFE College kan ik mezelf zijn. Ik heb het erg naar m’n zin en ik vind het gezellig. LIFE College geef ik het rapportcijfer 8,5!” Receptioniste Patricia Lindgren laat weten: “Het is hier een fijne sfeer waarin je werkt.” Rianne de Graaf, directeur van LIFE College vertelt: “Van persoonlijke aandacht gaan de leerlingen en studenten groeien. Dat zie je terug in de prestaties van leerlingen en studenten. Eigenlijk is het belangrijkst dat ze graag naar school gaan, plezier hebben en dan gaat de rest vanzelf.”

De komende periode wordt het 10 jarig bestaan gevierd met verschillende activiteiten met leerlingen, studenten en ouders.

Je kunt Lentiz | LIFE College bezoeken tijdens de open dag op dinsdag 15 maart tussen 16.00 en 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.lentiz.nl/life-college.

Terug naar het nieuwsoverzicht