Mbo-studenten LIFE College in Finale mbo-Challenge Voedselverspilling

Heb je wel eens gehoord van tomaten-ijs, tomatencider of tomatenpannenkoeken? Vast niet! Deze innovatieve producten zijn bedacht door 9 studenten van de mbo-opleiding Voeding & Technologie van het Lentiz | LIFE College in het kader van de “mbo-challenge”: een landelijke wedstrijd omtrent het thema “Voedselverspilling”. De studenten ontwikkelden voor het bedrijf Duijvestijn Tomaten een aantal technieken om overrijpe of beschadigde tomaten, die niet meer verkocht kunnen worden, alsnog te verwerken tot voedingsmiddelen. Het vernieuwende idee van de studenten is geselecteerd voor de finale van de mbo-challenge, die plaatsvindt op 30 januari in de Verspillingsfabriek in Veghel. Wij zijn trots op onze studenten en wensen hen veel succes!

Mbo-challenge

In de mbo-challenge gaan mbo-studenten op een ondernemende manier aan de slag met bestaande voedselverspillingsvraagstukken vanuit de maatschappij en het bedrijfsleven. Het achterliggende doel van de challenge is om bewustwording te creëren bij studenten omtrent het thema Voedselverspilling. Internationaal staat het voorkomen van voedselverspilling hoog op de agenda. Voor 2030 moet de wereldwijde voedselverspilling met de helft te zijn verminderd. Dit doel maakt deel uit van de “Sustainable Development Goals” van de Verenigde Naties (VN). De mbo-challenge staat niet op zichzelf. Vooraanstaande bedrijven uit de Food & Agrisector werken eraan mee, waardoor de studenten kunnen netwerken met mensen uit het bedrijfsleven. Partner in het project van de studenten van LIFE College was ook Stichting Voedselsurplus. In totaal zijn er 50 challenges ingediend, waarvan er 6 geselecteerd zijn voor de finale.

Voeding & Technologie

In de mbo-opleiding Voeding & Technologie van het LIFE College leren studenten alles over de ontwikkeling van voedsel en het productieproces ervan. De opleiding is onderdeel van de Food Innovation Academy: een samenwerking tussen Lentiz LIFE College, Hogeschool Inholland en bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie.

Kom naar de Open dag!

Ben je geïnteresseerd in een opleiding op het gebied van Voeding of ken je iemand die hierin geïnteresseerd is? Kom dan naar de Open Dagen, die plaatsvinden op 30 januari (16:00-20:00) en 1 februari (10:00-13:00) in het Lentiz | LIFE College aan de Parallelweg 401 in Schiedam.

Terug naar het nieuwsoverzicht