Mbo-studenten Voeding gaan voedselverspilling tegen

De afgelopen periode heeft een groep 2e en 3e jaars studenten van de opleidingen Voeding & Technologie en Voeding & Kwaliteit hard gewerkt in het kader van de landelijke MBO Challenge Voedselverspilling. In opdracht van Linsie Meijer (Sophyn Greens) zijn zij aan de slag gegaan met het verwerken van gedroogde reststromen van zoete aardappel en pompoenen, zodat zo min mogelijk van deze groenten verspild wordt.

Tijdens de afsluitende bijeenkomst op 9 november, waarbij de opdrachtgever via video verbinding aanwezig was, hebben de studenten hun productideeën voor het verwerken van een reststroom zoete aardappel en pompoen bereid en gepresenteerd. Fluffy zoete aardappel pannenkoeken en pompoenijs konden worden geproefd. Tijdens deze bijeenkomst konden de studenten hun kennis op het gebied van het voorkomen van voedselverspilling nog verder uitbreiden omdat Mirte van Eijl (Ichange) een gastles verzorgde.

De mbo-Challenge is niet alleen een leerzaam project voor de studenten; zij kunnen er ook mee in de prijzen vallen. De Mbo-challenge is een landelijke wedstrijd, …, waarin teams van studenten van verschillende scholen werken aan voedselverspillingsvraagstukken van bedrijven en instellingen. De studenten denken na over innovaties die bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling. De komende weken leggen de studenten de laatste hand aan de in te sturen video en notitie, zodat hun inzending voor de landelijke wedstrijd compleet gemaakt wordt. Daarna is het geduldig afwachten. Of de innovatieve ideeën van de studenten in de prijzen vallen, wordt pas in april 2021 bekend. Wij wensen onze studenten veel succes!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht