Mevrouw Sardha, docent vmbo en mentor LIFE4You-klas

"Iedere leerling wordt hier echt gezien."

Als docent begeleid ik dagelijks onze leerlingen. Daarbij leer ik hen dat leren niet eenzijdig is. We leren van en met elkaar, bijvoorbeeld tijdens de Droomtijdlessen.

Iedere leerling heeft talenten. Het ene talent springt eruit, terwijl we aan het andere werken. Door leerlingen positieve ervaringen te laten opdoen, ervaren ze dat ze meer kunnen.

Wat ik onze leerlingen meegeef is dat alles staat met de keuzes die de leerling zelf maakt. Er zit kracht in elke leerling. De kunst is die zelf te ontdekken: wat zijn jouw talenten? Docenten, coaches en klasgenoten helpen de leerling daarbij. Door gesprekken te voeren, aandacht te geven, ook de leerlingen onderling. En successen te benoemen. Dat geeft zelfvertrouwen.

 

Er zit zoveel kracht in de leerlingen. Het is de kunst dat talent naar boven te laten komen. Iedere leerling kan vaak veel meer dan zij of hij zelf verwacht. We helpen elke leerling hierbij. Met een heel team: docenten en coaches. Maar ook met de klasgenoten. We benoemen het succes. En leren zo ontzettend veel van elkaar. Met als resultaat? Een flinke dosis zelfvertrouwen voor de leerling.