Nieuw mbo keuzedeel Fooddesign van start!

Als we aan voeding denken, dan gaat het natuurlijk om de smaak. Voeding moet natuurlijk lekker en gezond zijn, maar even belangrijk is de presentatie ervan. Want de smaakbeleving gaat niet alleen maar over proeven: het oog wil ook wat! Op donderdag 11 februari startten mbo-studenten van Lentiz | mbo LIFE College met het keuzedeel Fooddesign. In dit nieuwe keuzedeel draait het om foodstyling, foodfotografie en foodpresentatie. De studenten zijn begonnen met een project, waarbij zij zelf een foodverpakking gaan ontwerpen die is afgestemd op een doelgroep. Zij gaan hun voedingsproduct vervolgens stylen, fotograferen en presenteren in een mooie productpresentatie.

Online
Het keuzedeel Fooddesign kent veel praktijkgerichte onderdelen. Het aanbieden van fysieke lessen op school had dan ook in eerste instantie de voorkeur bij docenten en studenten. Toen duidelijk werd dat de lessen in verband met corona online zouden worden aangeboden, zijn docenten meteen aan de slag gegaan met het maken van instructiefilmpjes en online lesstof. Docent Eva Kuijpers beet vandaag het spits af met de eerste online les en kijkt terug op een creatieve en enthousiaste start: “De studenten zijn met veel plezier aan het Fooddesign project begonnen. Ik ben heel benieuwd welke innovatieve, creatieve en duurzame verpakkingsideeën zij de komende tijd laten zien.”

Doe mee aan de Fooddesign Challenge!
Geïnteresseerd in Fooddesign? Docenten en studenten van Fooddesign dagen inwoners van Schiedam, Rotterdam en Vlaardingen uit om zelf ook aan de slag te gaan met foodstyling en foodfotografie. Doe mee aan de Fooddesign Challenge: upload je mooiste foto’s en filmpjes van eigen foodcreaties of een eigen verpakkingsontwerp en tag de Facebook of Instagram pagina van de Fooddesign studenten en gebruik de hashtag #fooddesignchallenge. Doe dit vóór 5 maart. Op 6 maart wordt de winnaar bekendgemaakt. De mooiste bijdrage wordt gedeeld op de website van LIFE College en wordt beloond met een pakket duurzame chocolade ter waarde van 20 euro!
#fooddesignchallenge
Instagram @fooddesignmbo
Facebook pagina @fooddesignmbo

Terug naar het nieuwsoverzicht