MBO LIFE College

Oud-student Nathan vertelt

Nathan is filiaalmanager bij de HEMA

Nathan Kesseboom volgde de mbo-opleiding Handel & Ondernemen (niveau 4) op het LIFE College en hij werkt nu bij de HEMA als filiaalmanager. Dat doet hij op verschillende vestigingen en dat maakt het werk afwisselend voor hem. Hij stuurt het personeel aan en zorgt ervoor dat de nieuwe medewerkers ingewerkt zijn. Ook leidt hij de nieuwe filiaalmanagers op. Nathan is vaak op de werkvloer te vinden om klanten te helpen. Als er ingewikkelde klachten zijn bij de kassadan is hij het aanspreekpunt. Een afwisselende managementfunctie!

Waarom koos je voor de opleiding Handel & Ondernemen?

“Ik wist niet precies wat ik wilde na het vmbo, maar ik was wel geïnteresseerd in economie. Toen ben ik naar de open dag gegaan van de opleiding Handel & Ondernemen en werd ik enthousiast door het gesprek met de docenten.  
De economische kant interesseerde me na de opleiding Handel & Ondernemen nog steedsdus ben ik na mijn diploma gaan doorstuderen. Ik koos voor de Associate Degree Bedrijfseconomie, een tweejarige studie op het HBO. Daar heb ik verder geleerd over  management en bedrijfsadministratie. Dat kan ik goed gebruiken.” 

Hoe ben je bij de HEMA terechtgekomen?

“Tijdens mijn stage bij de HEMA kreeg ik een baan aangeboden als weekend teamleider en dat heb ik een aantal jaar gedaan. Daarna ben ik doorgegroeid naar filiaalmanager. Een aantal jaar geleden heb ik ook mijn vriendin bij de HEMA ontmoet, we hebben net samen een huis gekocht.” 

Hoe heb je de stages ervaren tijdens de opleiding?

“Ik vond de stages goed! Als je de processen van een winkel niet kent, kun je je medewerkers ook niet aansturen op dat vlak. Tijdens de stages van de opleiding Handel & Ondernemen leer je dit allemaal. Hoe ga je bijvoorbeeld om met spullen die kapot blijken te zijn, hoe controleer je de pakbonnen en hoe ga je met de klanten om? Die kennis heb je nodig voor je latere leidinggevende functie.”  

Wat doe je allemaal als filiaalmanager?

“Ik leer medewerkers hoe de goederenprocessen moeten worden gedaan en hoe je de voorraad kunt beheren. Controleren van de artikelen en de pakbonnen zijn belangrijke taken. Het voeren van de functioneringsgesprekken is ook onderdeel van mijn werk en ik begeleid de stagiaires. Dat is leuk om te doen! Ook werk ik mee in de winkel en zo houd ik meteen het overzicht. Klanten komen vaker naar je toe naarmate ze je vaker zien en ze zich goed geholpen voelen. Verder doe ik ook aan klachtenafhandeling bij de wat moeilijkere situaties. We krijgen regelmatig klanten die zonder bon terugkomen. Zo heb ik wel eens iemand gehad die een staafmixer wou teruggeven die al twaalf jaar oud was en geen ‘nee’ accepteerde. Daar word ik dan bij betrokken.“ 

Nathan volgde de mbo-niveau 4 opleiding Handel & Ondernemen. In deze opleiding leer je voor het beroep “Manager Retail”. Wil je meer informatie over deze opleiding? Klik dan op onderstaande button.

Meer informatie / aanmelden Handel & Ondernemen