Schiedamse Lieke Van der Bie in de run voor beste stagebegeleider van Nederland

SCHIEDAM - Wie is de beste stagebegeleider van Nederland? Misschien wel Lieke Van der Bie: bedrijfsleider van Spar City Schiedam. Zij werd door zowel Lentiz | MBO LIFE College als door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) genomineerd voor de felbegeerde nationale titel van “Beste Praktijkopleider 2022”. En ze hoort tot nu toe al bij de laatste tien! Op 17 maart zetten docenten van Lentiz | LIFE College en SBB haar daarom samen in het zonnetje. Naast een oorkonde van SBB voor haar nominatie, kreeg Lieke een mooie bos bloemen en een cadeau, als blijk van waardering. De finale vindt plaats op 16 mei, tijdens het Ambassadeursgala (landelijk MBO-evenement). Dan wordt bekend of Lieke zich ook daadwerkelijk de “Beste Praktijkopleider van 2022” mag noemen. Als het aan Lentiz | MBO LIFE College ligt, sleept ze die titel met vlag en wimpel binnen.!

Een goede praktijkopleider is goud waard
Lieke begeleidt al jaren verschillende stagiar(e)s van de MBO-opleiding Handel & Ondernemen van Lentiz | MBO LIFE College. In de opleiding Handel & Ondernemen worden studenten opgeleid tot Verkoper, Verkoopspecialist of Manager Retail (manager van een winkel). Stage vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding. Lentiz | LIFE College droeg Lieke voor als beste praktijkopleider, omdat zij zeer betrokken is bij de ontwikkeling van studenten en hen alle ruimte en kansen geeft om het beste uit zichzelf te halen. Danja Verbruggen (stagecoördinator LIFE College): “Een goede praktijkopleider is goud waard. Lieke stemt haar manier van begeleiden goed af op wat de student op dat moment nodig heeft”. Mamady Keita, eerstejaars student Handel & Ondernemen, loopt momenteel stage bij Lieke. Hij vindt de stage erg leerzaam: “Wat ik fijn vind, is dat ik als stagiair zelf dingen mag uitproberen. Als er iets fout gaat, dan geeft dat niet en dan krijg ik feedback om van te leren”, aldus Mamady.

Trots
Lieke was blij verrast met de nominatie: “Ik voel me echt gewaardeerd door deze nominatie en ben er best trots op”. Op de vraag wat nou eigenlijk het geheim is van een goede stagebegeleiding, antwoordt ze overtuigend: “Als praktijkopleider vind ik het belangrijk om stagiair(e)s echt de kans te geven om te leren van ervaringen. Fouten maken hoort daarbij en daar leren zij weer van. Ik werk op een fijne manier samen met Lentiz | MBO LIFE College om samen jongeren te bieden wat ze nodig hebben om te groeien. De jeugd is de toekomst”. Lentiz | MBO LIFE College en City Spar Schiedam zijn trots op hun mooie samenwerking voor de opleiding Handel & Ondernemen en kijken uit naar de landelijke finale op 16 mei.

Terug naar het nieuwsoverzicht