Studenten Lentiz | MBO LIFE College winnen de 3e editie van de MBO Challenge Voedselverspilling

Schiedam – De winnaars van de MBO Challenge Voedselverspilling kun je vinden op Lentiz | MBO LIFE College. Zij gingen de strijd aan met andere MBO scholen om de meest innovatieve oplossing tegen voedselverspilling te ontwikkelen. En dat is gelukt! De awarduitreiking vond plaats op 21 april 2022 via een livestream vanuit Aeres MBO in Almere. De groep studenten van de opleiding Voeding & Kwaliteit werden verrast met een bezoek op school om hun award in ontvangst te mogen nemen. Unaniem koos de jury voor de ontwikkelde Wasabi Kroket van de LIFE College studenten Voeding & Kwaliteit. Wij zijn trots op het behaalde resultaat!

Opdracht
Samen met opdrachtgever Sander van Kampen (Dutch Wasabi) zijn de derde jaars studenten opzoek gegaan naar dé manier om verspilling tegen te gaan. Een traject van informatie verzamelen, uitproberen, ervaringen van experts ophalen, binnen en buiten ’the box’ denken, nog meer uitproberen, proeven, selecteren en presenteren.
Het resultaat is de wasabikroket gemaakt van de bladeren en stengels van de wasabiplant. Deze worden, in tegenstelling tot de stronk van deze plant, in de culinaire wereld niet of nauwelijks gebruikt. Met de introductie van de wasabikroket wordt de gehele plant gebruikt. Een mooie vorm van vermindering van voedselverspilling.

Trots op onze studenten
De studenten waren blij en verrast de winst binnen te hebben gesleept:  “We hadden dit echt niet verwacht, maar we zijn heel trots dat de jury ons heeft verkozen tot winnaar. We hebben hard gewerkt aan verschillende wasabi-producten om de opdracht te volbrengen en voor de kroket gekozen.”. Een mooi voorbeeld van hard werken dat loont, de studenten hebben weken gewerkt aan verschillende oplossingen voor de verspilling van wasabiplanten. Zij hebben een effectieve en vooral ook lekkere manier gevonden om gebruik te maken van de hele plant. Wij zijn ontzettend trots op deze terechte winnaars.

Terug naar het nieuwsoverzicht