MBO LIFE College

Studiekeuze spreekuur

Studiekeuze spreekuur

Ben je op zoek naar een mbo-opleiding? Dan kun je wel wat hulp gebruiken. Kom naar het LIFE College studiekeuze spreekuur en ontdek welke opleiding bij jou past. Het studiekeuze spreekuur is een kleinschalige bijeenkomst. Je kunt rustig met voorlichters praten over het mbo, onze opleidingen en krijgt tips hoe je een studie kiest.  En ben je enthousiast geworden en wil je je direct aanmelden voor een opleiding? Dan helpen we je daar graag bij.

Studiekeuze spreekuur 2024

 

 • donderdag 18 april van 14:00 – 16:00 uur
 • woensdag 22 mei van 14:00 – 16:00 uur
 • vrijdag 14 juni van 14:00 – 16:00 uur

Meldt je aan via de onderstaande link:

Inschrijven Studiekeuze spreekuur

 

 

 

Open Dag

Binnenkort maken wij onze open dagen voor 24/25 bekend.

Wil je meer weten over onze mbo-opleidingen en ben je nieuwsgierig hoe ons mbo er van binnen uitziet? Dan ben je van harte welkom tijdens onze Open Dagen in Schiedam.

Onze docenten, studenten en bedrijven zijn er om je meer te vertellen over de opleidingen en om  antwoord te geven op je vragen.

Locatie Lentiz LIFE College
Parallelweg 401
3112 NA Schiedam

Veel gestelde vragen

 • Hoe weet ik of een opleiding echt bij me past?

  Lees de informatie over de mbo-opleidingen op deze website goed door. Je kunt via deze website ook informatie vragen aan docenten en een studiekeuzeadviseur. Daarnaast kan je je aanmelden om een dag mee te lopen met één of meerdere opleidingen.

 • Ik heb me aangemeld. Wat moet ik nu doen?

  Als je je voor een opleiding hebt aangemeld, word je vanzelf uitgenodigd voor een intakegesprek.

 • Tot welk niveau ben ik toelaatbaar?

  Je kunt kiezen tussen mbo-niveau 1, 2, 3 of 4. De toelatingseisen zijn als volgt:
  Niveau 1 (entreeopleiding): Je bent minimaal 16 jaar en hebt geen vo-diploma gehaald.
  Niveau 2: Je hebt een vo-diploma in de basisberoepsgerichte leerweg (vmbo bbl)
  Niveau 3 en 4: Je hebt een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, of het mbo-diploma niveau 2 of 3 gehaald.
  Havo/VWO: Heb je een overgangsbewijs van Havo/VWO 3 naar klas 4, dan ben je toelaatbaar tot niveau 2, 3 of 4.

 • Ik heb me niet vóór 1 april aangemeld. Word ik nog toegelaten?

  Tuurlijk ben je nog toelaatbaar!  Natuurlijk willen we dat je je zo snel mogelijk aanmeldt. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt! Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op! Ook als je je na 1 april of 1 mei aanmeldt, ben je gewoon toelaatbaar.

 • Wat kost een mbo-opleiding?

  Doorgaans betaal je lesgeld aan het Rijk en cursusgeld aan de school. Als je bij aanvang van de opleiding 18 jaar of ouder bent of je bent gehuwd, dan ben je lesgeldplichtig. Het cursusgeld dat je aan de school betaald, verschilt per opleiding. Kijk bij de opleidingsinformatie over de kosten van de opleiding van jouw keuze.

 • Wat is het verschil tussen BOL en BBL?

  Binnen het mbo bestaan er twee leerwegen: BOL en BBL. In zowel de BOL als de BBL-opleiding leer je hetzelfde. Je leert alleen op een andere manier.

  BOL (Beroepsopleidende leerweg)
  Je volgt dagonderwijs op school en loopt daarnaast stage. Het verschilt per opleiding in welke leerjaren je stage loopt.

  BBL (Beroepsbegeleidende leerweg)
  Je werkt minimaal 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf en volgt daarnaast (meestal 1 dag per week) onderwijs op school. Je moet hierbij zelf een baan vinden. We kunnen je echter wel adviseren.

 • Ik heb een probleem (een leerprobleem of andere problemen). Is er op jullie school hulp voor mij?

  Steun en Aandacht zijn kernwaarden van het LIFE College. Dat betekent dat we je helpen als je een probleem hebt. Natuurlijk kan je bij ons op school altijd terecht bij je mentor. Daarnaast hebben we een professioneel zorgteam op school. Je studie moet je wel zelf doen, maar je staat er niet alleen voor!