Bier brouwen en proeven bij Voeding & Voorlichting (voorheen Masters of Food)

Één van onze opleidingen is de Masters of Food. Fleur Breevaart is derdejaars student en heeft met haar medestudenten de afgelopen periode gewerkt aan een bierproject.

‘We hebben eerst gekeken naar verschillende soorten bieren, de voedingswaarden en uitgezocht wat alcohol precies met je lichaam doet. Daarna moesten we aan de slag met het brouwen van bier. Ik ben er achter gekomen dat bier brouwen een heel nauwkeurig proces is. Als je 1 stap niet goed doet, kan dit grote gevolgen hebben voor het eindproduct. Bij ons biertje is het ook niet in één keer goed gegaan. Tijdens het bottelen is er bijvoorbeeld een heel klein beetje gist meegegaan.

Ter afsluiting van het project is er een bierproeverij georganiseerd. Hier moesten we ons eigen biertje (met zelf bedachte naam en logo) pitchen aan onze docenten en medestudenten. Binnen 1 minuut moesten we hen enthousiasmeren om ons biertje te kopen.

Ik vond het een erg leuk project om te doen. Het is geen standaard project: bierbrouwen had ik nog nooit gedaan! Door het vele thuiswerken, is het wel anders samenwerken dan normaal. Maar als je duidelijk afspraken maakt en een goede tijdsplanning en plan van aanpak hebt, komt alles goed.’

Terug naar het nieuwsoverzicht