MBO Westland

Opleidingen

Het onderwijsaanbod op onze school

Bloem & Design

Bloem & Design is een brede opleiding op het gebied van bloemsierkunst, vormgeving en design. Je leert prachtige arrangementen maken, vormgeven, producten verkopen en presenteren. Dit leer je niet alleen in theorie, je bent ook onderdeel van diverse (internationale) projecten en activiteiten. Uiteraard is praktijkervaring ook belangrijk, daarom is er ieder studiejaar een stage. Kortom: een opleiding voor creatieve, ondernemende en commerciële talenten.

Business & Management

Ben jij commercieel ingesteld en heb je ondernemend talent? Kies dan voor de opleiding Business & Management (Agrohandel & Logistiek): een brede bedrijfseconomische opleiding met een internationaal karakter. De opleiding volg je in het Nederlands of grotendeels in het Engels. Er zijn volop uitdagende functies in de logistiek, sales, handel en marketing.

Horti Technics & Management

De tuinbouwsector is Nederlands trots en niet voor niets wereldleider op het gebied van handel, kennis en productie. Een mooie branche om in te werken, want het tuinbouwcluster is volop in beweging. We leiden je op tot teeltspecialist, ondernemer, accountmanager en bedrijfsleider in de internationale wereld van de glastuinbouw. Een aantal lesonderdelen kunnen in het Engels aangeboden worden.

Masters of Food

Heb jij een passie voor voeding en gezondheid? Wil je weten wat er precies in jouw voeding zit? Weet je hoe voedsel eigenlijk geproduceerd en (veilig) bereid wordt? En wat het kost? Welke voeding geschikt is voor verschillende doelgroepen en hoe kun je hen kunt voorlichten én overtuigen om de beste keuzes te maken voor hun gezondheid? Dan is de opleiding Masters of Food iets voor jou!

Watermanagement

Hoe zorg je ervoor dat een polder droog blijft? Hoe voorkom je dat de natuur verdroogt? Op welke manier houden we ons water schoon en blijft gebruiken van water verantwoord? Kunnen we de komende zomer veilig zwemmen in onze meren? Met deze vragen houden onze studenten Watermanagement zich bezig. Als je voor Watermanagement kiest, dan zoek je mee naar oplossingen. Voor nu en voor in de toekomst!