MBO Westland

Bloem & Design neemt deel aan The Blooming Battle

Een nieuw onderdeel dit jaar van het Varend Corso is The Blooming Battle; een wedstrijd tussen leerlingen van bloemsierkunst opleidingen van diverse MBO scholen uit heel Nederland en onze opleiding Bloem & Design doet hier aan mee!

Het wordt een strijd waarbij de deelnemers alles wat ze op school geleerd hebben samen kunnen brengen in één pronkstuk, dat ook nog eens vier dagen lang trots in de corsostoet meevaart.  Vier verschillende scholen nemen het tegen elkaar op: Lentiz MBO Westland uit Naaldwijk, Scalda Groen College uit Goes, Yuverta MBO Rijswijk en Yuverta MBO Aalsmeer. De scholen verzorgen met elkaar acht boten.

De leerlingen nemen het hele proces in eigen hand en krijgen daarbij veel vrijheid. Het ontwerp, de presentatie, het verwerven van de benodigde bloemen, planten en decorstukken en natuurlijk de opbouw en het onderhoud doen ze allemaal zelf. De uitslag van The Blooming Battle wordt aan het einde van het corsoweekeinde op zondag 26 juni bekendgemaakt. Originaliteit en schoonheid tellen, maar daarnaast wordt er vooral gelet op hoe de bloemen en planten zich gedurende de vier corsodagen gehouden hebben.

Voor meer informatie over The Blooming Battle en het Varend Corso zie www.varendcorso.nl 

Terug naar het nieuwsoverzicht