Een studiebeurs winnen van het waterschap, wat houdt dat eigenlijk in?

Tom Winters heeft dit jaar de studiebeurs gewonnen van het Hoogheemraadschap van Delfland en loopt stage bij Team Onderhoud Waterkeringen en Watergangen.

Ik doe de opleiding Lentiz|Watermanagement (MBO) en ik heb een studiebeurs gewonnen van het Hoogheemraadschap van Delfland. Dit houdt in dat een jaar schoolgeld betaald wordt door Delfland en dat ik hier een half jaar lang stage mag lopen en mij als waterambassadeur voor het Hoogheemraadschap van Delfland inzet.

Ik en mijn medestudenten kregen de kans om met twee waterschappen (Hoogheemraadschap van Delfland en Rijnland) speeddates te houden voor een afstudeerstage en natuurlijk de studiebeurs. Hier werd mij gevraagd hoe ik het voor me zag om de jeugd meer bij het waterschap te betrekken en hoe dit in mijn ogen beter kan. Uiteindelijk ben ik gekozen als ambassadeur voor Delfland. In ruil voor het ambassadeurschap krijg je dan de studiebeurs.

Het ambassadeurschap is in mijn ogen een mooie manier om bij een organisatie bekend te worden. Je ziet hierdoor meer afdelingen dan de afdeling waar je bijvoorbeeld stageloopt. Als ambassadeur is het de bedoeling dat je je naast je stage bezighoudt met bijvoorbeeld gastlessen of beurzen vanuit Delfland. Je hoeft dit niet alleen te doen aangezien iedereen zeer enthousiast is om je te helpen. Het fijne van het ambassadeurschap vind ik dat je je eigen ideeën mag voorstellen maar ook betrokken wordt bij al bestaande concepten. Zo werd ik gevraagd om mee te denken met Battle of the Beach. Dit is een mooi concept om kinderen op basisscholen kennis te laten maken met de werkzaamheden van waterschappen, gemeentes en de provincie op gebied van water.

Natuurlijk moet ik naast het ambassadeurschap ook gewoon stagelopen. Ik loop stage bij Team Onderhoud Waterkeringen en Watergangen en heb het hier erg naar mijn zin. Ik krijg genoeg kansen om mijzelf te ontwikkelen en ook daadwerkelijk wat te kunnen betekenen voor Delfland. Wat mij opvalt binnen Delfland in het algemeen is dat iedereen klaar staat om je te helpen. Ik werd vanaf dag één ook gelijk bij alles betrokken. Ik raad het aan om te solliciteren voor het ambassadeurschap. Je komt in een zeer leuke en leerzame organisatie terecht.

Terug naar het nieuwsoverzicht