MBO Westland
Adri Bom (links), gedeputeerde Economische Zaken provincie Zuid-Holland krijgt module Big Data overhandigd door Peter Loef (rechts), arbeidsmarkt specialist Glastuinbouw Nederland.

Eerste onderwijsmodule Big Data voor het mbo een feit

De eerste onderwijsmodule Big data voor het mbo in de glastuinbouw werd donderdag 5 juli overhandigd aan Adri Bom, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Zuid-Holland. 'Dit levert een belangrijke bijdrage aan digitale uitdagingen van de tuinbouwsector in onze provincie en de Greenport West-Holland. Mooi ook dat het MBO hierbij aansluit', aldus de gedeputeerde.

De overhandiging vond plaats bij de opening van de All-Climate Greenhouse in World Horti Center. Hier kunnen studenten van het MBO Westland onder meerdere klimatologische omstandigheden groenten, bloemen en planten kweken. ‘Het is een grote stap vooruit dat een dergelijk innovatieve onderwijsomgeving beschikbaar is voor onze studenten.’, aldus Atie de Gier, directeur MBO Westland. ‘Dank ook aan de bedrijven die hierin investeren en hun onderzoek laten verrichten!’

De module is gemaakt door experts vanuit bedrijfsleven en het onderwijs in opdracht van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (CIV T&U). Het sluit direct aan op de behoefte van ondernemers in de tuinbouw om beter met Big data om te gaan. ‘Het is gelet op de ontwikkeling van het werk essentieel dat er in de glastuinbouw ook op het mbo-niveau goed opgeleid talent is rondom Big data’, aldus Peter Loef, arbeidsmarkt specialist van Glastuinbouw Nederland.

De bijeenkomst met de feestelijke overhandiging en de opening van de All-Climate Greenhouse vond plaats als extra onderdeel van het overleg tussen de participanten uit World Horti Center. De in totaal 90 ondernemers, studenten, bestuurders, docenten en onderzoekers zetten met hun aanwezigheid deze bijeenkomst kracht bij.

Het CIV T&U is een landelijk samenwerkingsverband van een aantal regio’s opleidingen op het terrein van tuinbouw. Focus ligt op het ontwikkelen van inspirerende onderwijscontent door experts vanuit het onderwijs en het bedrijfsleven samen (een Expert Ontwikkel Team). Verder stimuleert het CIV T&U de ontwikkeling van Meetingpoints in de regio. Dit zijn ontmoetingsplekken waar ondernemers, studenten, onderzoekers en geïnteresseerd publiek met elkaar samenwerken rondom innovaties en onderwijs. World Horti Center is zo’n Meetingpoint.

Terug naar het nieuwsoverzicht