Innovatief Plantenarrangement Contest – studeren in co-creatie met het bedrijfsleven

Derdejaarsstudenten van de Lentiz MBO Westland opleiding Bloem & Design tonen net als de sector waar zij voor worden opgeleid mentaal bijzonder sterk te zijn. Zij zijn mooie ambassadeurs van trotse Westlandse bedrijven als Javadoplant, 4-attention en het World Horti Centre. Op dinsdag 23 maart laten de studenten van Bloem & Design hun kennis en vaardigheden tijdens de uitvoering van een innovatief plantenarrangement zien. Van onderzoek naar inkoop, van verzorging tot en met de uitvoering me in acht neming van de huidige RIVM-regels.

Daarnaast zijn de studenten actief met heel veel andere onderdelen, zoals de AVO-examens, het ondernemen, het Trendexamen, het werkprocesexamen en een hoeveelheid aan BPV-opdrachten! Bewondering voor hun inzet en dat alles in Corona tijd. Een tijd die in het onderwijs groot eigenaarschap van studenten vraagt.

De wereld van orchideeën en andere planten
Student Diewertje Marion was na de uitleg van de wedstrijd en het bezoek van opdrachtgever Gerson Aalbrecht van Javadoplant meteen enthousiast: “ik heb er zin in en ik ben er direct achter gekomen dat er minstens 18 soorten wilde orchideeën in Nederland groeien”. De opdracht is tweedelig” vertelt Gerson Aalbrecht: “we dagen de student uit om kenner te zijn van orchideeën door zich te verdiepen in de wereld van orchideeën en met deze kennis een origineel arrangement te maken in de vorm van een planterrarium, waarbij studenten de volledige vrijheid krijgen voor de invulling hiervan”.

Alle eindresultaten van arrangementen zullen na de wedstrijd voor een langere tijd in de verschillende bedrijfsruimtes van Javadoplant en 4-attention te zien zijn. Hans Molenaar van 4-attention geeft aan enkele arrangementen in hun ontvangstruimte te presenteren en is benieuwd of studenten op die manier letterlijk en figuurlijk hun visitekaartje achterlaten. Een mooi begin om te netwerken.

Contest
Helaas is de wedstrijd niet toegankelijk voor publiek. In een volgend persbericht zullen wij de winnaars bekend maken. Wellicht is het bij versoepeling van RIVM-regels mogelijk op een later moment de arrangementen te bewonderen bij de bovengenoemde bedrijven. Wij houden u op de hoogte.

Bloem & Design van MBO Westland is een opleiding die de studenten zo veel meer biedt dan alleen de onderdelen  Bloem & Design. De studenten werken aan hun professionaliteit door deel te nemen aan projecten als deze die ontstaan in co-creatie met het bedrijfsleven.

Terug naar het nieuwsoverzicht