MBO Westland

Inspirerend werkbezoek minister Dijkgraaf aan campus World Horti Center

Minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) bracht maandag 18 september, op uitnodiging van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) een bezoek aan World Horti Center (WHC) in Naaldwijk. MBO Westland biedt hier in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven opleidingen aan om studenten op te leiden voor toekomstige arbeidsmarkt.

Kennisdeling voor innovatie, verbinding en inspiratie

World Horti Center in Naaldwijk is het kennis- en innovatiecentrum voor de internationale glastuinbouwsector en één van de campussen in het campusnetwerk van de MRDH. Hier komen ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheid samen om te innoveren, verbinden, inspireren en kennis te delen. Hun doel is het aanwakkeren van innovatie in onder andere de internationale tuinbouwsector.

WHC maakt samen met Dutch Fresh Port in Barendrecht en het Horti Science Park in Lansingerland deel uit van een groter samenwerkingsverband van drie Greenport-campussen in de regio. Jaarlijks trekt deze campus meer dan 25.000 internationale professionals aan. Ruim 1200 mbo-studenten volgen hier dagelijks onderwijs, en meer dan 100 bedrijven zijn betrokken bij deze dynamische campus.

 

Samenwerken voor banen van nu en de toekomst

MBO Westland, waarin de onderwijsinstellingen Lentiz, ROC Mondriaan en Albeda participeren, creëert hier een leeromgeving waarin verschillende onderwijsniveaus en bedrijven intensief samenwerken om studenten op te leiden voor banen van nu en de toekomt. De focus ligt daarbij op digitalisering, klimaat en innovatie in de glastuinbouw.

Deze leeromgeving biedt zowel studenten in initiële opleidingen als bestaand personeel de mogelijkheid om onderzoekend te leren en zich te ontwikkelen. Op deze campus wordt daadwerkelijk uitvoering gegeven aan de drie prioriteiten die minister Dijkgraaf eerder benoemde voor het mbo: het verbeteren van de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, inclusief stages, en het verbeteren van onderwijskwaliteit, ook via onderzoek en innovatie.

Terug naar het nieuwsoverzicht