Jamila Gouiaa en Chayenne van Eijk winnen ontwerpwedstrijd Floragebied

Twee studenten Bloem & Design, Jamilla Gouiaa en Chayenne van Eijk, zijn winnaar geworden van de ontwerpwedstrijd Floragebied. Gemeente Westland had deze wedstrijd uitgeschreven om jongeren te stimuleren mee te denken over de toekomst van het gebied waar zij nu onderwijs volgen.

In februari van dit jaar is Gemeente Westland gestart met een participatietraject Verkenning Floragebied. De veiling wordt dankzij nieuwe technologie groter in omzet, maar compacter in omvang. Daarmee komt er ruimte vrij op en rond het huidige veilingterrein. Dat biedt mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen in het Floragebied. Bewoners, ondernemers en betrokkenen in Westland zijn uitgenodigd om ideeën aan te reiken over de toekomst van het Floragebied. Ongeveer 500 Westlanders hebben dit gedaan in de afgelopen maanden.

Duurzaamheid

Eén van de onderdelen van het participatietraject was een ontwerpwedstrijd onder leerlingen van MBO-Westland. Per slot van rekening strekt de ontwikkeling van het Floragebied zich uit over een groot aantal jaren. Het gaat hier dus om de toekomst van jongeren die in Westland wonen en werken. Vijftien jongeren van MBO Westland hebben een idee ingediend. Er zaten verrassende en creatieve ideeën tussen: een markthal, een Japanse tuin, een evenementenhal annex stadion. Wat opviel was dat duurzaamheid centraal stond in vrijwel alle ideeën.

Winnaars
Het beste waren die volgens de jury uitgewerkt door onze studenten Jamilla Gouiaa en Chayenne van Eijk. Zij kregen uit handen van wethouder Abee een cheque uitgereikt. Wethouder Abee was onder de indruk van de inzendingen van de leerlingen. “Het zijn zware tijden voor iedereen, maar zeker ook voor jongeren die de afgelopen maanden grotendeels online onderwijs hebben moeten volgen. Dat vraagt om veel zelfdiscipline. Ik vind het mooi dat zij de moeite hebben genomen om na te denken over de toekomst van het Floragebied. Duurzaamheid slaat de klok en terecht. Jamilla en Chayenne hebben dat op een mooie manier uitgewerkt in alle aspecten van hun idee.”

Terug naar het nieuwsoverzicht