Kwalificatiewedstrijd Bloembinder bij Lentiz | MBO Westland

Op dinsdag 25 januari vindt bij ons op school in samenwerking met WorldSkills de kwalificatiewedstrijd Bloembinder plaats. Tijdens de kwalificatiewedstrijd strijden elf mbo-studenten vanuit heel Nederland tegen elkaar om zich te selecteren voor de finalewedstrijd welke plaatsvindt tijdens Skills The Finals 2022 op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs in Utrecht.

De opdracht
De studenten hebben zich via een voorronde geplaatst voor de kwalificatiewedstrijd en gaan aan de slag met diverse opdrachten zoals een tafelversiering, boeket, een polscorsage en een verkoopprijsberekening. Er worden verschillende technieken gevraagd. Creativiteit, vakkennis, inzicht in kleur, technische vaardigheden en vormgevingsprincipes zijn hierbij erg belangrijk. Smithers-Oasis sponsort bij de opdrachten onder andere alle oase, lijm en spray.

WorldSkills Netherlands
De organisatie van Skills Heroes vakwedstrijden is in handen van WorldSkills Netherlands. Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. Bovendien verzorgt WorldSkills Netherlands de Nederlandse deelname aan EuroSkills en WorldSkills, respectievelijk het EK en WK voor beroepen. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven. In de maanden maart en april vindt het beroepenevenement Skills The Finals plaats.

Terug naar het nieuwsoverzicht