MBO Westland

Lentiz-studenten runnen pop-up store tijdens NZBT

Inkoop en verkoop, mooi bloemwerk, boekhouding, de druk om te presteren en samen te werken, maar vooral de liefde voor het vak en mensen blijer maken met bloemen. Allemaal facetten van een succesvolle onderneming.

In een vierdaagse ‘mini-onderneming’ gaan de studenten Bloem & Design van Lentiz MBO Westland zich voorbereiden op hun toekomstige loopbaan.

Tijdens de 34e editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling kunnen de tweedejaars studenten laten zien wat zij waard zijn. Zij verkopen en maken daar ter plaatse boeketten en verkopen ook nog potplanten. De zomerbloemen worden vooral door Intergreen en lokale kwekers gesponsord. In de boeketten verwerken de bloemisten in spé vooral Bouvardia en Lisianthus, de themabloemen van 2019. Studenten zijn inmiddels druk met de voorbereidingen en tijdens de praktijklessen worden diverse boeketten geoefend.

Nieuwsgierig naar de kunsten van de huidige en volgende generatie bloemisten? Kom dan naar de Nationale Zomerbloemententoonstelling en geniet van de unieke tentoonstelling. Neemt u dan ook even een kijkje in de pop-up sgtore. De studenten demonstreren graag hun bloemsierkunsten en u kunt terecht voor een prachtig boeket of kleurige potplant. Voor de bezoekers van de tentoonstelling een unieke mogelijkheid om een stukje bloemsierkunst mee naar huis te nemen.

De Nationale Zomerbloemententoonstelling wordt van 12 tot en met 15 september a.s. gehouden in de Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. De toegang is gratis. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Nationale Zomerbloemententoonstelling https://www.nzbt.nl/

Terug naar het nieuwsoverzicht