Leren over hennep bij Lentiz | Voeding & Voorlichting

Bij Lentiz | Voeding & Voorlichting speelt gezonde voeding een belangrijke rol in de lessen. Studenten worden opgeleid tot vakexpert voeding en voorlichting en gaan na hun opleiding aan de slag als voedingsadviseur, voedingscoach en/of studeren verder aan het hbo.

Een belangrijk thema in het tweede en derde leerjaar van deze opleiding is: innovaties op voedingsgebied. Dit was dan ook de aanleiding om Vincent Valstar van HMP Distribution uit te nodigen voor een gastles. HMP Distribution is een distributeur in Europa die focust op hennep-gerelateerde producten. Hennep producten worden steeds bekender bij het grotere publiek door de gezonde eigenschappen van de plant en de positieve impact op het milieu.

Tijdens de gastles werd o.a. verteld wat het verschil is tussen hennep en wiet, dat hennep gezonde  voedingsstoffen zoals omega 3 vetzuren, eiwitten en vezels bevat en dat het gunstig is voor het milieu omdat het proces CO2-negatief is  Daarnaast was er tijd om verschillende producten te proeven waarin hennep zit verwerkt, zoals (haver)melk, cake en olie.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht