Minister Staghouwer op bezoek in het World Horti Center

Henk Staghouwer, de kersverse minister voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, bracht op maandag 14 maart een bezoek aan de Nederlandse tuinbouw. Hij bezocht het World Horti Center voor een werklunch en rondleiding. Aansluitend ging hij op bezoek bij groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan, kweker en verpakkingsbedrijf Beekenkamp Group en Koppert, een bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame gewasbescherming.

Tijdens het werkbezoek maakte de minister kennis met de innovatieve kracht van de Nederlandse tuinbouw en de bijdrage die de sector levert aan grote maatschappelijke thema’s zoals gezonde en duurzame voeding, klimaatverandering, kennisontwikkeling en een groene leefomgeving. Minister Staghouwer: “Het is een sector die maatschappelijk en economisch voor Nederland erg belangrijk is en waar kennis en innovatie leidend zijn. Niet voor niets is dit één van onze topsectoren.“

De minister werd tijdens de rondgang in World Horti Center door onze MBO Westland studenten, onderzoekers, ondernemers en belangenorganisaties bijgepraat over maatschappelijke thema’s waar de innovatieve tuinbouwsector oplossingen voor biedt, zoals Big Data, robotisering, gezonde en veilige producten, water, schoon en efficiënt transport en duurzame energie.

Terug naar het nieuwsoverzicht