‘Op MBO Westland is er voor elk wat wils!’

Aan het woord is Jos van Emst, sinds februari 2020 docent bij de opleiding Hortitechnics & Management op Lentiz | MBO Westland.

‘Met drie scholen in één gebouw was het wel even wennen maar ik heb gemerkt dat er veel interactie is tussen de studenten van de verschillende partners. Door het grote aanbod aan opleidingen in de school kom je studenten tegen met verschillende achtergronden. Studenten leren veel van elkaar en met elkaar. Door de open en lichte structuur in het gebouw voelde ik mij gelijk welkom en uitgenodigd. De studenten in mijn opleiding zijn gepassioneerd met hun vak bezig en delen graag hun eigen belevenissen met anderen. Het team waarin ik werk is gevarieerd omdat we allemaal onze eigen expertise hebben.

De setting in het WHC met de bedrijven op loopafstand in het gebouw is uniek. Het levert een enorme winst op voor de student doordat gastlessen, praktijklessen en bedrijfsexcursies eerder regel dan uitzondering zijn bij ons. Voor tuinbouw gerelateerde opleidingen maar ook voor de opleidingen waarin voeding, duurzaamheid, zorg en gezondheid een rol spelen liggen hier enorme kansen! Als ik straks beter ingewerkt ben ga ik zeker de verbinding leggen met de bedrijven in het WHC die er voor mijn opleiding toe doen. Ik adviseer de leerlingen in het VMBO om goed om zich heen te kijken en je af te vragen van welke beroepsrichting je “warm” wordt. Zoek daar je opleiding en je geluk. Ik hoop dat MBO Westland daaraan kan bijdragen!’

Terug naar het nieuwsoverzicht