Jochem van Rijn, 24 jaar

‘Via via hoorde ik van de opleiding Watermanagement. Ik ben altijd wel geïnteresseerd geweest in het klimaat en met deze opleiding had ik het idee een sociaal-maatschappelijk impact te kunnen hebben. Aangezien ik in Katwijk woon, betekende dit voor mij dat ik elke dag 1,5 uur reistijd heen en weer had. Dit was een behoorlijke investering, maar zeker de moeite waard. De drie jaar zijn mede door de leuke docenten en studenten omgevlogen.

In mijn laatste jaar had ik regelmatig gesprekken met mijn docent over het vervolg van mijn loopbaan. Ik merkte dat ik meer potentie had en wilde graag verder studeren. Na verschillende opleidingen te hebben bekeken, heb ik gekozen voor de opleiding: Landscape & Environment Inholland Delft. Je bent bezig met het ontwikkelen van de openbare ruimte (landschapsarchitect) en watermanagement is hier onderdeel van.

De overgang van het mbo naar het hbo vond ik goed te doen. Tijdens mijn opleiding Watermanagement heb ik al veel geleerd over projectvoering en samenwerking. Hier heb ik bij mijn hbo-opleiding echt profijt van. Verder heb ik veel gehad aan het netwerk dat ik tijdens mijn mbo-opleiding heb kunnen opbouwen. Via dit netwerk heb ik bijvoorbeeld mijn hbo-stage bij de Gemeente Katwijk gevonden. Wat verder echt een pluspunt is van deze opleiding is dat je een grote kans hebt op een baan. Zowel tijdens mijn mbo als hbo-opleiding heb ik diverse baanaanbiedingen gekregen. Ik kies er echter bewust voor om eerst mijn studie af te ronden en daarna aan het werk te gaan!’

Lees meer verhalen van oud-studenten