MBO Westland

Skills voorronde Bloembinder MBO Westland groot succes

Dinsdag 15 november 2022 was het zover. De jaarlijkse Skills Heroes voorronde voor Bloembinder bij MBO Westland. De tweedejaars studenten van de opleiding Bloem & Design gingen de vriendschappelijke strijd met elkaar aan voor een plek in de landelijke Skills Finals op 23 en 24 maart 2023 in de RAI Amsterdam.

De wedstrijd begon met het maken van een prachtig Frameboeket. De studenten hadden hiervoor in de voorbereiding op de wedstrijddag een eigen frame gemaakt gebaseerd op hun favoriete tijdschrift. Vervolgens moesten zij voor het gemaakte boeket de verkoopprijs berekenen. Omdat een goede Bloembinder representatief moet zijn, hebben alle studenten een pitch van 1 minuut gehouden. Hierin vertelden zij, aan de hand van een zelfgemaakte posten, de achtergrond voor het gekozen tijdschrift en het proces dat heeft geleid tot hun mooie boeket.

Na een korte pauze gingen de studenten aan de slag met het maken van een sieraad van bloemen en ander plantaardig materiaal. Als inspiratie hadden zij, bij aanvang van de opdracht, drie foto’s gekregen waarop filmster Angelina Jolie stond afgebeeld in drie verschillende rode loper outfits. Het sieraad diende te passen bij één van de drie outfits.

Als klap op de vuurpijl werden de studenten verrast met een Mystery Box. Deze “box” bevatte materialen die voor de studenten tot dat moment onbekend waren. De focus van deze opdracht waren Freesia’s, ter beschikking gesteld door Kwekerij Duinland. De studenten moesten een arrangement maken ter promotie van de Freesia.

Lotte van der Meer, werkzaam voor organisatie Fabulous Freesia (https://www.fabulousfreesia.nl/) heeft ervoor gezorgd dat Lentiz | MBO Westland deze prachtige bloemen kon gebruiken tijdens de voorronde. Zij vervulde tevens de rol van gastjurylid bij de beoordeling van deze opdracht.

Een wedstrijd is geen wedstrijd zonder jury. Het eerste jurylid voorronde was Michael van Namen, succesvol floral designer met klanten over de hele wereld (https://nl.michaelvannamen.com). Hij is een voorbeeld voor onze studenten met betrekking tot wat je in dit prachtige vak kunt bereiken met hard werken, doorzettingsvermogen en talent. Ons tweede jurylid was Roxanne Hendrikx. Zij is een oud-student van de opleiding Bloem & Design en heeft zelf ook meegedaan aan Skills wedstrijden. Roxanne weet dus als geen ander wat de studenten meemaakten.

De wedstrijd was voor alle studenten een geweldige ervaring en ze hebben prachtige stukken gemaakt. Op een mooie tweede en derde plaats zijn geëindigd Linda Kunst en Maud van Winden. Er kan er alleen maar één de winnaar zijn en dat is Lieke van den Eijkel! Zij heeft zeer verdiend gewonnen en zal Lentiz vertegenwoordigen tijdens Skills The Finals.

We kijken er nu al naar uit! Komen jullie ook?

Terug naar het nieuwsoverzicht