MBO Westland

Spannende tijden voor onze studenten

Zowel op school als op tal van bedrijven worden door onze studenten examens verricht met als doel om binnenkort het felbegeerde diploma in ontvangst te mogen nemen.

Deze periode vinden er diverse examens plaats voor de studenten van de opleidingen Horti Technics & Management, Bloem & Design, Business & Management, Voeding en Voorlichting en Watermanagement. De studenten moeten niet alleen laten zien dat zij over voldoende theoretische kennis beschikken, maar daarnaast ook hun kwaliteiten in de praktijk laten zien.

Leren in de praktijk
Derdejaars studenten Voeding & Voorlichting hebben voor hun examenproeve de afgelopen periode gewerkt aan een casus van Van Leeuwen Catering. Één van de opdrachten was om een voorlichting over gezonde voeding te organiseren gericht op een specifieke doelgroep. Bijvoorbeeld voor leerlingen van een middelbare school die op topsportniveau wielrennen en leerlingen die in het eindexamenjaar zitten en een vegetarisch eetpatroon hebben. Er werd tijdens de voorlichtingen niet alleen geïnformeerd, maar ook gekookt, getest en geproefd.

Bij de opleiding Bloem & Design zijn de derdejaarsstudenten druk bezig geweest met hun werkprocesexamen. Tijdens dit examen komt het hele proces aan bod: van ontwerp tot kostprijsberekening en van duurzaam werken tot eindresultaat. De studenten moesten o.a. een frameboeket en rouw-/bruidswerk maken waarin verschillende innovatieve en complexe technieken te zien waren. Het werk van de studenten is daarna geëxposeerd voor familie, vrienden en stagebedrijven. Willeke van Rest, teamleider Lentiz | MBO Westland: ‘Knap om te zien wat de studenten na hun 3-jarige opleiding allemaal hebben geleerd. De expositie is erg goed bezocht en ik vond het heel mooi dat er veel stagebedrijven aanwezig waren om het werk van hun stagiairs en potentiële nieuwe medewerkers te bekijken’.

Terug naar het nieuwsoverzicht