MBO Westland

Sterre, student Bloem & Design, door naar Skills The Finals 2022!

Op dinsdag 25 januari vond de kwalificatiewedstrijd Bloembinder bij ons op school plaats in samenwerking met WorldSkills. Tijdens de kwalificatiewedstrijd streden mbo-studenten vanuit heel Nederland tegen elkaar om zich te selecteren voor de finalewedstrijd welke plaatsvindt tijdens Skills The Finals 2022 op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs in Utrecht. Met een plek in de finale als inzet; was er dan ook een gezonde wedstrijd spanning.

De opdracht
Gedurende de wedstrijd zijn de deelnemers beoordeeld op vijf verschillende onderdelen: het maken van een boeket in vaas, kostprijsberekening, polscorsage, tafelversiering en het proces. De opdrachten waren van te voren niet bekend, dus er werd veel creativiteit van de student gevraagd. De jury, bestaande uit Jaap Wisse, Claire van der Velden en Tiffany van Lenten, hebben Bente van Meurs aangewezen tot winnares van de dag. Ook Sterre Alders, student Bloem & Design, heeft een plek in Skills The Finals bemachtigd.

 Materiaal
De materialen die de studenten tijdens de wedstrijd hebben gebruikt, zijn gesponsord door verschillende bedrijven. Smithers-Oasis heeft gezorgd voor steekschuim, lijmbladglans en Finishing Touch en Lisianthus zijn beschikbaar gesteld door Lugt Lisianthus.

Organisatie
De organisatie van de vakwedstrijden was in handen van WorldSkills Netherlands. Zij werden hierbij ondersteund door studenten van onze opleiding Bloem & Design.
Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. Meer informatie: https://worldskillsnetherlands.nl/stf/.

Terug naar het nieuwsoverzicht