MBO Westland

Studente Voeding & Voorlichting behaalt eerste prijs tijdens ‘food hackaton’

Afgelopen week werkten ruim honderd leerlingen en mbo-studenten tijdens drie intensieve dagen samen aan oplossingen voor ingebrachte casussen van bedrijven. Dat deden ze in de Food Innovation Academy, georganiseerd door Lentiz | MBO LIFE College. Binnen het thema Voeding & Circulariteit behaalde studente Voedsel & Voorlichting Indy van Luijk samen met haar groep de eerste plaats.

Wat was de uitdaging voor deze groep?
In de Rotterdamse haven wordt regelmatig voedsel weggegooid, dat geldt ook voor gember. Het product wordt in de haven gewassen en gecheckt voordat het verder op transport gaat. De dozen met gember die niet meer goed zijn, worden weggegooid.

Kan dit niet anders? De ondernemers Joep van den Broek en Xavier Ottens dienden de gember-casus in voor een frisse blik van de hackathon-studenten.

Dutch Waste Port 

De winnende groep werkte drie ideeën uit voor deze casus genaamd ‘Dutch Waste Port’. Allereerst werd de overgebleven gember verwerkt tot een fijne ‘ginger cosmetica créme’ voor de huid. Daarnaast ontwikkelden de deelnemers een gingersap. En tot slot werkten de jongeren het inventieve idee uit om gembervezels als bulkproduct in bouwmateriaal te verwerken.

Een verdiende eerste plaats voor deze ‘Dutch Waste Port’ groep. Gefeliciteerd!

Terug naar het nieuwsoverzicht