Studenten Bloem & Design exposeren examenwerk in het World Horti Center

Afgelopen week hebben de derdejaars mbo-studenten van Lentiz | Bloem & Design het praktijkonderdeel van het eindexamen afgerond.

De afgelopen dagen stonden zowel in de school als op de beursvloer van het World Horti Center alle eindexamenwerken geëxposeerd. Donderdagmiddag – en avond waren ouders en stagebedrijven op afspraak uitgenodigd om alle arrangementen te bewonderen. In totaal hebben de studenten drie verschillende arrangementen gemaakt. De studenten konden hier volop hun creativiteit in kwijt en dat hebben ze zeker gedaan! Het varieerde van rouwwerk en bruidswerk tot frameboeketten en plantenarrangementen voor op kantoor. Er waren zelfs twee honden aanwezig met een halsband met bloemversiering als onderdeel van een bruidswerk.

Student Lotte van der Meer: ‘Het examen was best wel even stressen. We hadden 6 uur te de tijd om alles te maken, maar ik ben super blij met het resultaat.’

Studenten hebben zelf hun eigen werkgevers en stagebedrijven benaderd om producten te sponsoren. Daarnaast heeft WBE (Westland Bloemen Export) allerlei groenmaterialen gesponsord en Javado diverse planten.

Helaas is het niet mogelijk om de expositie open te stellen voor een breder publiek. Alle werken zijn dan ook online te bekijken. Na de meivakantie gaan de studenten aan de slag met het laatste deel van het examen: winkelwerkzaamheden, het aansturen van medewerkers en ondernemersvaardigheden. Zij hopen dan in juli hun felbegeerde diploma in ontvangst te mogen nemen!

Terug naar het nieuwsoverzicht