Studenten Horti Technics & Management leren circulair tomaten telen

De opleiding Lentiz | Horti Technics & Management is een ondernemende opleiding die veel innovatieve onderwijsprojecten ontwikkelt in samenwerking met de vele (tuinbouw)bedrijven in de regio.

Een voorbeeld van een innovatief project is dat tweedejaars studenten momenteel kennismaken met het circulair telen van tomaten in een proefkas van Vertify. Naast het telen van de tomaten testen de studenten Lentiz| Horti Technics & Management ook samen met Argos circulaire verpakkingen.

Docent Roel van Heijningen: ’We hebben gekozen voor een proef met circulair telen, omdat onze studenten dat in de praktijk nog niet vaak tegenkomen. Circulair telen is kortgezegd het telen zonder kunstmest, zonder chemische gewasbescherming en op een natuurlijk substraat. Medewerkers van verschillende bedrijven (Axxia, van Der Knaap, Koppert Biological Systems, Hoogendoorn, Letsgrow, Hortitech en 2 Harvest) begeleiden de studenten en geven gastcolleges. Dat levert onze groep studenten de meest actuele kennis op, wat niet in een lesboek kan staan. Veel telers vinden circulair telen nog wel riskant. Met dit project kunnen we onze studenten laten ervaren dat ze met circulair telen een gelijke productie kunnen halen als in een ‘normale’ teelt. Op deze manier bereiden we onze studenten voor op (toekomstig) circulair telen. ‘

Wil jij ook onderdeel uitmaken van het team van Horti Technics & Management en mbo-studenten voorbereiden op een baan in de glastuinbouw? Bekijk dan onze vacature.

Terug naar het nieuwsoverzicht