MBO Westland

Studenten Lentiz | Voeding & voorlichting (voorheen Masters of Food) actief op online Leefstijldag

Studenten van de opleiding Lentiz | Masters of Food hebben deze week samen met studenten van Albeda en Mondriaan Sport & Bewegen een Leefstijldag georganiseerd. De Leefstijldag is onderdeel van het project Healthy by Design. Healthy by Design is een samenwerking tussen 6 verschillende partners en wil de leefstijl van mbo-studenten verbeteren. Het is een project VOOR en DOOR studenten.
Belangrijk bij een gezonde leefstijl is: consistentie, nieuwe gewoontes en heel veel geduld!

Gezond en fit leven is zeker in deze tijd een belangrijk thema. Het doel van de Leefstijldag was om met elkaar informatie te delen over dit thema. Er is namelijk gebleken dat informatie die wordt overgebracht door een leeftijdsgenoot beter wordt begrepen en eerder wordt geaccepteerd. In verband met corona kon er helaas geen live-evenement worden georganiseerd, maar de studenten hebben voor een mooi online alternatief gezorgd!

Serra (18 jaar) heeft op de Leefstijldag samen met 3 medestudenten een voorlichting georganiseerd over afvallen. Serra: ‘Zeker in deze tijd merk je dat jongeren tijd hebben om aan hun lichaam te werken. Ik ben er zelf de laatste tijd ook veel bewuster mee bezig. Veel jongeren vinden het alleen lastig om te bepalen wat gezond is. Wat bijvoorbeeld bij een influencer werkt, hoeft niet per se bij jou ook te werken. Je moet zelf ontdekken wat bij je past. In onze voorlichting hebben we tips gegeven die kunnen helpen om je leefstijl te verbeteren en hebben we in een quiz misverstanden over voeding besproken. Wat kun je bijvoorbeeld beter kiezen: een ontbijtkoek of een mueslireep? Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we het niet moeten hebben over afvallen, maar juist over bewust kiezen. Belangrijk hierbij is: consistentie, nieuwe gewoontes en heel veel geduld!’

Serra volgt de opleiding Masters of Food bij Lentiz | MBO Westland in Naaldwijk. Dit is een mbo-4 opleiding en duurt 3 jaar. Tijdens deze opleiding staat voeding & gezondheid centraal. Het project van Healthy by Design sloot hier dan ook perfect bij aan.

Terug naar het nieuwsoverzicht